Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Delnice Nintenda spet v nebo, tokrat zaradi Super Maria na iPhonih

Delnice Nintenda spet v nebo, tokrat zaradi Super Maria na iPhonih
September 08
07:25 2016

Delnice družbe Nintendo so po objavi novice, da bo nova igra njihove franšize Super Mario, na voljo tudi v iPhone različici, dosegle skokovito rast.

Igra Super Mario Run bo decembra na voljo v Applovi prodajalni aplikacij v več kot 100 državah sveta. Aplikacijo si bodo lahko uporabniki prenesli brezplačno, vseeno pa bodo morali za igranje popolne igre plačati. Nintendo, ki je povezavo objavil na včerajšnji predstavitvi Applovega novega telefona iPhone 7, je videl 18 odstotno rast vrednosti svojih delnic, preden so dan zaključile pri 13 odstotni rasti.

Se bliža pok Nintendovega balona?

Pametni telefoni so trenutno najbolj rastoči vir prihodkov igralniške industrije, Nintendo pa je doživel veliko kritik, ker je na novo platformo reagiral zelo počasi.

Vseeno pa je japonska družba soustvarila izjemno popularno igro Pokemon Go in v začetku leta izdala tudi aplikacijo z imenom Miitomo. Do marca prihodnje leto naj bi pri družbi razkrili še več naslovov iger. Ustvarjalec Super Maria, Šigeru Mijamoto je dejal, da bodo hkrati z applovo, izdali tudi android različico igre.

Na Applovem dogodku je Mijamoto ob glasnem odobravanju občinska dejal: "Mario teče proti svojemu naslednjemu cilju: Iphonu."

Tudi Apple želi izkoristiti trenutno popularnost spletnih iger. Igralniški fenomen Pokemon Go se bo prvič pojavil tudi na Apple Watch. Naprava bo vibrirala, ko bo uporabnik v bližini Poklemonov in Pokestopov.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce