Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Delnice Uberja kmalu po začetku kotiranja že globoko v rdečem

Delnice Uberja kmalu po začetku kotiranja že globoko v rdečem
May 14
06:06 2019

Cene delnic družbe Uber, so včeraj zaradi širših pretresov na borzah, saj se stopnjuje trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko, upadle za kar 11 odstotkov. Delnice aplikacije za skupno rabo vozil so upadle še precej pod začetno ceno 45 dolarjev, po kateri so z njimi začeli trgovati v petek, ko je družba debitirala na borzi.

Uber je začel trgovati na borzi, kot javno podjetje, ravno v času, ko sta velesili povišali stopnje svojih uvoznih dajatev.

Trump: V trgovinskih pogovorih s Kitajsko smo “tam kjer želimo biti”

Borzni indeks Dow Jones je tako včeraj izgubil več kot 2 odstotka vrednosti. Od splavitve v petek se je tržna vrednost Uberja znižala za več kot 20 milijard dolarjev in znaša samo še 62,2 milijarde dolarjev, medtem ko je cena delnic padla na 37,1 dolarja.

Analitiki iz družbe Wedbush Securities, so dejali, da Uber očitno ni imel "pravljičnega začetka" saj se "investitorji še naprej spopadajo z vrednotenjem tehnoloških družb, še posebej zaradi ozadja tveganega odziva na povečane trgovinske napetosti med ZDA in Kitajsko in tržnih pretresov".

Širše trge je prizadela novica, da namerava Kitajska od 1.junija dalje uvesti uvozne dajatve na ameriško blago v vrednosti 60 milijard dolarjev.

Poteza prihaja kot povračilni udarec na odločitev predsednika Donalda Trumpa, ki je prejšnji teden več kot podvojil uvozne dajatve na kitajsko blago v vrednosti 200 milijard dolarjev na 25 odstotkov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce