Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News
  • Trgi so nov teden začeli pozitivno Azijske delnice so nov trgovalni teden začele z pozitivno rastjo, sicer pa bo teden poln objave poslovnih rezultatov pomembnih svetovnih družb. Na današnje trgovanje so vplivale novice o poizkusih sprejema...
  • Evergrande začasno preprečil bankrot Delnice kitajskega nepremičninskega velikana Evergrande, so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu pridobile 6 odstotkov vrednosti, potem ko so kitajski mediji poročali, da je uspelo družbi pred ključnim iztekom...
  • Delnice Evergranda so ob ponovnem začetku trgovanja zgrmele v prepad Delnice družbe Evergrande so med današnjim trgovanjem na borzi v Hongkongu izgubile 14 odstotkov vrednosti, saj je bilo po 17 dni trajajoči prekinitvi spet mogoče trgovati z njimi. Izjemno zadolženi...
  • Trgi so danes poslovali optimistično Azijski trgi so med današnjim trgovanjem pridobili na vrednosti, potem ko se je donos ameriških dolgoročnih obveznic povišal na najvišje nivoje v zadnjih petih mesecih. Vse to je posledica naraščajočega...
  • Cene nafte so začasno nehale naraščati Cene nafte so se v torek znižale, pri čemer je nafta znamke Brent na vrednosti izgubila že drugi dan zapored, kar je bila posledica počasnejše gospodarske rasti na Kitajskem in...

Deutsche Bank je napovedala odpustitev 18,000 zaposlenih v naslednjih treh letih

Deutsche Bank je napovedala odpustitev 18,000 zaposlenih v naslednjih treh letih
July 08
05:07 2019

Deutsche Bank je napovedala, da bo v naslednjih treh letih odpustila 18,000 zaposlenih, kar je del radikalnega programa reorganizacije največje nemške banke. Hkrati je banka poročala, da je v drugem trimesečju zabeležila izgubo v višini 2,8 milijarde evrov, s katerimi bodo plačali pretres, ki bo znatno zmanjšal obseg njihovega investicijskega poslovanja.

Banka sicer zaenkrat še ni natančno določila, katera delovna mesta bodo ukinjena. Kljub temu so dejali, da nameravajo popolnoma izstopiti iz dejavnosti povezanih z nakupovanjem in prodajo delnic, večino od katerih aktivnosti banka izvaja v New Yorku in Londonu. Z 8000 zaposlenimi ima banka največjo trgovalsko poslovanje v Londonu.

Banka je hkrati sporočila, da bodo svojo globalno delovno silo do leta 2022 zmanjšali na 74,000 zaposlenih, stroški prestrukturiranja pa naj bi v treh letih dosegli 7,4 milijarde evrov.

Tesla je v zadnjem četrtletju dostavila rekordno število vozil

"Danes smo napovedali najbolj temeljito preoblikovanje Deutsche bank v zadnjih desetletjih," je dejal izvršni direktor banke Christian Sewing. "To pomeni nov zagon za Deutsche Bank... Pri preusmerjanju banke okrog naših strank, vračamo se k svojim koreninam in k temu, kar nas je nekoč naredilo za eno vodilnih bank na svetu," je dejal.

Reorganizacija poslovanja sledi neuspehu pri pogovorih o združitvi z tekmecem Commerzbank v aprilu. Nemška vlada je omenjeno povezovanje podprla, v upanju, da bi tako nastal državni prvak v bančnem sektorju.

Vseeno sta obe banki nato prišli do spoznanja, da je posel preveč tvegan, saj sta se bali, da bi stroški združevanja lahko presegli koristi.

Deutsche Bank se sicer že več zadnjih let sooča z upadom poslovanja svoje investicijske banke in je že večkrat poskušala prenoviti svoje poslovanje.

Najnovejši načrt je najbolj ambiciozen do sedaj in je že privedel do odstopa enega od vodilnih menedžerjev v družbi. V petek je tako banka objavila, da je odstopil vodja njihovega oddelka za investicijsko bančništvo, Garth Ritchie.

V skladu z načrtom želi banka do leta 2022 privarčevati 17 milijard evrov. Poleg tega bodo ustvarili tudi novo enoto za upravljanje z sredstvi v lasti podjetji, ki jih več ne želijo posedovati. Po njihovi oceni naj bi ta sredstva dosegala 74 milijard evrov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles