Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Diamantna ogrlica na dražbi prodana za skoraj 30 milijonov evrov

Diamantna ogrlica na dražbi prodana za skoraj 30 milijonov evrov
November 15
08:55 2017

Diamantna ogrlica, ki vsebuje brezhiben diamant težak kar 163 karatov - največji v zgodovini dražb - je na dogodku dražbene hiše Christie's v Ženevi dosegla ceno kar 28,6 milijona evrov. Brezbarvni diamant je bil izdelan iz 404 karate težkega kamna, ki je bil najden v Angoli.

Bruselj bo objavil jesensko gospodarsko napoved

Ogrlica je sicer narejena iz belega zlata, diamanta in smaragdov. Ogrlico, ki jo je oblikoval švicarski izdelovalec nakita de Grisogono, so po besedah družbe Christie's izdelovali kar 1700 ur. Nakit so prodali v ženevskem hotelu Four Seasons, potem ko so pred tem pokazali na javnih predstavitvah v Hongkongu, Londonu, Dubaju in New Yorku.

Ogrlica z imenom The Art of de Grisogono se je prodala za 28,6 milijona evrov 25 milijonov evrov + 3,6 milijona evrov provizije, kar je bilo več od pričakovanih 25,5 milijona evrov. Identiteta kupca sicer ni bila razkrita.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce