Finančni trgi

Prispevki

Direktor Citigroupa dobil povišico: z dolarja plače na 1,75 milijona

Direktor Citigroupa dobil povišico: z dolarja plače na 1,75 milijona
January 22
10:19 2011

Glavni izvršni direktor finančnega velikana Citigroup Vikram Pandit, ki je banko rešil iz težav, v katerih se je znašla zaradi finančne krize, je dobil povišico.

Potem ko je dve leti delal za samo dolar na leto, bo njegova plača zdaj znašala 1,75 milijona dolarjev, je sporočil predsednik upravnega odbora Richard Parsons.

Citigroup je pod Panditovim vodstvom dobil eno največjih državnih pomoči v višini 45 milijard dolarjev. Decembra lani je denar vrnil davkoplačevalcem, ameriška vlada pa je pri prodaji delnic banke celo zaslužila 12 milijard dolarjev.

Citigroup je nekoč veljal za ponos newyorškega finančnega sistema in je bil ena največjih finančnih ustanov po svetu, zaradi finančne krize pa se znašel na robu propada. Banko je pred propadom rešila država, zdaj pa spet beleži velik dobiček.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce