Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Disney napovedal izdelavo nove Star Wars trilogije

Disney napovedal izdelavo nove Star Wars trilogije
November 13
08:01 2017

Medijski velikan Walt Disney je napovedal dogovor o izdelavi treh novih filmov serije Star Wars. Pri družbi so dejali, da so dogovor sklenili z režiserjem Rianom Johnsonom, ki je režiral prihajajoči film "Star Wars: The Last Jedi", ki bo tako izdelal novo trilogijo znanstveno fantastičnih blockbusterjev.

Pri Disneyu se hkrati ukvarjajo s serijo na tematiko Star Wars, ki jo bodo predvajali prek spletnih streaming storitev. Novica je zasenčila prvi padec dobička družbe od leta 2009, kar je posledica močne konkurence spletnih tekmecev. Letni dobiček družbe do septembra se je tako znižal za 4 odstotke na 7,7 milijarde evrov.

Delnice Disneya so po objavi rezultatov sprva izgubile na vrednosti, a so se kmalu odbile in dan zaključile 1 odstotek višje. Izvršni direktor družbe Bob Iger je dejal: "Glede naše prihodnosti ostajamo optimistični, deloma zato, ker je kakovost izdelkov resnično pomembna."

Komisija želi 30 odstotno znižanje avtomobilskih emisij CO2 do leta 2030

Gigant zabavne industrije namerava tako prihodnjo spomlad splaviti športno usmerjeno aplikacijo ESPN+, medtem ko naj bi v letu 2019 predstavili svojo storitev spletnega streaminga video vsebin.

Iger je dejal, da bodo te naložbe, ki nadgrajujejo obstoječo naročniško storitev Disneya v Evropi, "ključne" za prihodnost podjetja. "Naš cilj je postati sposoben igralec v neposrednem potrošniškem prostoru, za katerega vsi vemo, da je zelo privlačen za vstop," je dejal. Hkrati je zavrnil komentiranje poročil, da se družba pogovarja z medijskim velikanom 21st Century Fox, glede pridobitve dela njihovega poslovanja, vseeno pa nakupa ni izključil.

Pod pritiskom

Disney se spopada z izzivom iz strani spletnih ponudnikov video storitev, ki so osvojili gledalce tradicionalne televizije in filmov, ter ustvarjajo odmik od kabelske televizije. V četrtem četrtletju Disneyevega poslovnega leta, se je dobiček družbe znižal za 1 odstotek na 1,46 milijarde evrov.

Četrtletni prihodki družbe so se znižali za 3 odstotke na 11 milijard evrov, saj so svoje posledice pustili orkani, nižji prihodki od oglaševanja in upad naročnin na kabelsko televizijo.

Prihodki njihovega filmskega oddelka so se znižali za kar 21 odstotkov, kar je po mnenju Disneya posledica težke lanske primerjave, ko so poslovne rezultate dvignili novi filmi serije Star Wars. Disneyevi prihodki iz naslova zabaviščnih parkov in počitniških objektov, ki so pomagali pri uravnoteženju poslovanja, so bili edini, ki so v zadnjem četrtletju na letni ravni zrasli, saj so se povečali za 6 odstotkov.

A tudi prihodki te enote so bili prizadeti zaradi divjanja orkanov v septembru, zaradi česar je bil obisk njihovih zabaviščnih parkov v ZDA, nižji za 3 odstotke.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce