Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Disney s poslovanjem ni navdušil vlagateljev

Disney s poslovanjem ni navdušil vlagateljev
August 07
06:16 2019

Zadnji dobički medijskega velikana Walt Disney niso uspeli navdušiti vlagateljev na Wall Streetu, kljub temu, da je družba nedavno ustvarila več filmskih uspešnic, vključno z filmoma Avengers: Endgame in Toy Story 4.

Delnice družbe so v trgovanju po uradnem zaprtju borze izgubile 5 odstotkov vrednosti, saj je podjetje objavilo rezultate, ki niso dosegli napovedi analitikov. Dobiček medijske družbe se je tako v zadnjem trimesečju znižal za 51 odstotkov na 1,4 milijarde dolarjev in to kljub temu, da so se prihodki družbe povečali za 33 odstotkov, na 20,2 milijarde dolarjev.

Delničarji so odobrili posel med družbama Disney in Fox

Pri tem je film Avangers postal film, ki je ustvaril največje prihodke v zgodovini, saj je prehitel dosedanjega rekorderja, Avatar. Kljub temu dobičkonosnost niza uspešnic, vključno z filmom Aladdin, ni uspela izravnati drugih stroškov podjetja. Marca je tako Disney za 71 milijard dolarjev kupil televizijsko in filmsko premoženje družbe 21st Century Fox.

Predsednik in izvršni direktor Disneya Robert Iger je dejal, da rezultati iz tretjega četrtletja "odražajo naša prizadevanja za učinkovito vključitev družbe 21st Century Fox".

Družba se poleg tega pripravlja tudi na zagon nove digitalne pretočne storitve z imenom Disney+, ki bo od novembra dalje konkurirala Netflixu. Družba je pri tem dejala, da bodo stroški za izgradnjo spletnih storitev v več prihodnjih letih obteževali dobičke.

V prihodnjem letu naj bi svoje spletne pretočne storitve splavili tudi družbi AT&T's Warner Media in Comcast's NBC Universal.

Disneyeva potrošniška in mednarodna enota je poročala o izgubi iz poslovanja v višini 553 milijonov dolarjev, kar je porast od 168 milijonske izgube v enakem lanskem obdobju, kar je posledica dodatnih stroškov za izgradnjo storitve Disney+ in pretočnih vsebin ESPN.

Njihova enota tematskih parkov je skupne poslovne prihodke povečala za 4 odstotke na 1,7 milijarde dolarjev, vseeno pa so se prihodki ameriških zabaviščnih parkov znižali. Medijsko omrežje, ki vključuje kanale ESPN, Disney kanale in program FX je poročalo o 7 odstotni rasti prihodkov iz poslovanja na 2,1 milijarde dolarjev.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce