Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Disney se bo za prihodnjo rast zanašal na franšizo Vojne Zvezd

Disney se bo za prihodnjo rast zanašal na franšizo Vojne Zvezd
February 07
07:50 2018

Družba Walt Disney je napovedala načrte za izdelavo nove serije na temo Vojne zvezd, medtem ko se podjetje sooča z težavami pri povečevanju prihodkov svojega filmskega posla. Medijski velikan je svoje poročilo o poslovnih rezultatih objavil v torek, v njem pa je razvidno, da so se prihodki njihovega filmskega oddelka v zadnjem četrtletju znižali za 1 odstotek , kar je vplivalo na celotne poslovne rezultate družbe.

Celotni četrtletni prihodki so se glede na enako obdobje leto dni nazaj povečali samo za 4 odstotke, vseeno pa so bili dobički zahvaljujoč zmanjšanju davkov v ZDA mnogo višji.

Wall Street se je vrnil v zeleno območje, ostali trgi mu že sledijo

Disney je tako zaradi zmanjšanja davkov zabeležil 1,3 milijarde evrov neposredne koristi. To je pripomoglo k temu, da je dobiček v četrtem trimesečju dosegel nekaj več kot 3,5 milijarde evrov. Celotni prihodki skupine so v četrtletju dosegli 12,4 milijarde evrov, rast prihodkov pa je dosegla samo oddelek tematskih parkov.

Disney je sicer trenutno sredi procesa preoblikovanja svojega poslovanja, saj se sooča z zmanjšanjem števila naročnikov na plačljive televizije v ZDA. Lani so tako objavili dogovor o nakupu medijskih sredstev v lasti družbe 21st Century Fox. Ta posel bo sicer moral dobiti še potrditev regulativnih organov.

Hkrati je družba splavila tudi svojo storitev za pretok video vsebin, maksimizirati pa poizkuša tudi svoj uspeh franšize Vojna Zvezd.

Včeraj je tako družba napovedala, da je podpisala pogodbo z ustvarjalci serije Igra prestolov za izdelavo serije na temo Vojne Zvezd, hkrati pa nameravajo uporabnikom ponuditi aplikacijo športnega kanala ESPN za 4,99 dolarja na mesec.

Prejšnje četrtletje je družba najavila izdelavo še ene trilogije iz strani režiserja Riana Johnsona. Poleg tega pa snujejo tudi več televizijskih oddaj, ki bodo temeljile na zgodbah Vojne Zvezd.

Po objavi poslovnih rezultatov so delnice družbe izgubile več kot 2 odstotka vrednosti.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce