Finančni trgi

Prispevki

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje dražje za 4 evre!

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje dražje za 4 evre!
June 07
07:03 2012

Zavarovalnice so začele dražiti dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Najprej Vzajemna, potem Adriatic Slovenica, sledi še Triglav?

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica bo podražila premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja za kar štiri evre. Sedaj je mesečna premija 24,62 evra, od 1. julija pa bo 28,62 evra, s 3-odstotnim popustom pa 27,76 evra.

Z uveljavitvijo zakona za uravnoteženje javnih financ (ZUJF) za 66 milijonov evrov, se zmanjšuje delež stroškov zdravstvenih storitev, ki jih krije obvezno zdravstveno zavarovanje.

To breme se s 1. junijem 2012 prenaša na dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Stroški dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja tako naraščajo, posledično pa se spreminjajo tudi premije. Minister za zdravje Tomaž Gantar je sicer večkrat dejal, da zavarovalnice po sprejetju ZUJF ne bodo podražile dodatnih zavarovanj.

Kako vedeti, kaj imate zavarovano?

Zaradi prenosa dela stroškov iz obveznega na dopolnilno zdravstveno zavarovanje bodo višje premije kmalu tudi pri zavarovalnici Adriatic Slovenica. Za koliko se bo dvignila premija, še preračunavajo, prav tako ni znano, kdaj se bo podražitev uveljavila. Zavarovalnica Triglav še ni sporočila, ali se tudi pri njih obeta podražitev.

Mesečna premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja pri zavarovalnici Adriatic Slovenica sedaj stane 26,49 evra (s 3-odstotnim popustom znaša 25,70 evra), pri Triglavu pa 25,99 (s 3-odstotnim popustom 25,21).

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce