Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Dow Jones prvič v zgodovini prek meje 22,000 točk

Dow Jones prvič v zgodovini prek meje 22,000 točk
August 03
06:20 2017

Ameriški borzni indeks Dow Jones, ki vsebuje 30 najpomembnejših ameriških delnic, je včeraj prvič v zgodovini presegel nivo 22,000 točk, k čemur je najbolj prispevala dvig vrednosti delnic Appla. Mejnik označuje najnovejši niz rasti cen delnic od januarja, vseeno pa so nekateri zaskrbljeni glede prihodnje moči rasti.

Širši indeks S&P 500 je včeraj pridobil samo 0,05 odstotka vrednosti in dosegel nivo 2477,57 točke, medtem ko je tehnološki indeks Nasdaq pri 6362,65 točkah ohranil nespremenjeno vrednost.

Apple je v drugem četrtletju zabeležil dobro rast prihodkov

Dow Jones je dan zaključil pri 22,016,24 točke, oziroma 0,24 odstotka višje. Dow Jones je od začetka leta pridobil skoraj 11 odstotkov vrednosti, indeks S&P 500 je zrasel za približno 10 odstotkov, medtem ko je vrednost indeks Nasdaq narasla za 17 odstotkov.

Analitiki so najprej dejali, da so borzni indeks na vrednosti pridobivali zaradi optimizma glede podjetjem prijaznih politik ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Zdaj pa so razlog za rast delnic dobri poslovni rezultati podjetij.

Včerajšnja rast na trgih je sicer reakcija na zaslužke tehnološkega velikana Apple. Delnice kalifornijske družbe so tako včeraj pridobile 4,7 odstotka vrednosti, potem ko je podjetje poročalo o močni prodaji iPhonov, iPadov in drugih storitev.

Kljub temu rasti niso čutili povsod. Delnice medijskega velikana Walt Disney so tako izgubile 1,75 odstotka vrednosti, medtem ko so delnice telekomunikacijske družbe Verizon padle za 1,4 odstotka.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce