Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Dow Jones se bliža meji 23,000 točk

Dow Jones se bliža meji 23,000 točk
October 11
06:57 2017

Ameriški borzni indeks Dow Jones je v torek zabeležil svežo rekordno vrednost, k čemur so deloma pripomogle delnice Walmarta, ki so po napovedi družbe, da namerava odkupiti za 20 milijard dolarjev svojih delnic precej pridobile na vrednosti.

Hkrati so pri družbi izrazili pričakovanje, da bo rast prodaje v prihodnjem letu dosegla približno 3 odstotke.

Wall Street je padel iz rekordnih nivojev

Dow Jones je tako včeraj zrasel za 0,3 odstotka na 22.830,68 točke. Širši indeks S&P 500 je pridobil 0,23 odstotka vrednosti in se ustalil pri nivoju 2550,64 točke. Tehnološki indeks Nasdaq je pridobil 0,11 odstotka in trgovalni dan zaključil pri vrednosti 6587,25 točke.

Analitiki so medtem napovedali še eno sezono dobrih objav poslovnih rezultatov družb. Včerajšnji dobički na trgu so bili namreč široko osnovani, saj je večina sektorjev zabeležila dobro rast.

Včeraj so svoje pri rasti trgov prispevale tudi delnice letalskih prevoznikov, saj sta tako American Airlines kot United Airlines poročala o poslovnih dosežkih, ki namigujejo na manjše padce prihodkov od pričakovanj v luči nedavnih orkanov.

Največ so med delnicami, ki kotirajo na indeksu Dow Jones izgubile delnice družbe United Health group, ki so zabeležile 0,8 odstoten padec vrednosti.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce