Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Dow Jones še naprej rekordno a zaenkrat še ni presegel meje 20,000 točk

Dow Jones še naprej rekordno a zaenkrat še ni presegel meje 20,000 točk
December 21
08:10 2016

Ameriški borzni indeks Dow Jones je trgovalni dan zaključil z novo rekordno vrednostjo, vseeno pa mu ni uspelo prebiti meje 20,000 točk. Potem ko se je meji med jutranjim trgovanjem približal na 13 točk je dan zaključil z 91,5 točke rasti, oziroma 0,4 odstotka pri 19.974,6 točke.

Širši indeks s&P 500 je prav tako pridobil 0,4 odstotka vrednosti, medtem ko je tehnološki indeks zrasel za 0,5 odstotka in dan zaključil pri 5483,9 točke.

To je zdaj zapuščina prevar, nategov, ponzi shem …

Indeks Dow Jones je v manj kot zadnjem mesecu pridobil že skoraj 1000 točk. Nekateri vlagatelji so sicer prepričani, da indeksi na Wall Streetu v prihodnjem letu ne bodo nadaljevali z rastjo.

"Trenutno smo pri poštenih vrednostih," je dejal Scott Wren iz investicijskega inštituta Wells Fargo. "V prihodnjem letu ne bo šlo za leto velikih donosov na trgih vrednostnih papirjev."

Odkar je prejšnji mesec na ameriških predsedniških volitvah zmagal Donald Trump, so se cene delnic zviševale v upanju, da bodo njegove politike spodbudile ameriško gospodarstvo. Analitiki so v torek dejali, da ostajajo ameriški trgi odporni, kljub geopolitičnim skrbem, ki so prizadela pozno trgovanje v ponedeljek, ko je islamski terorist napadel božični sejem v Berlinu.

Med najslabšimi včerajšnjimi predstavami, so se znašle delnice družbe Blackberry, ki so po objavi še enih slabih poslovnih rezultatov, izgubile 2,8 odstotka vrednosti. Oblikovalec pametnih telefonov, ki poizkuša zgraditi tudi svoje programsko podjetje, je poročal o četrtletni izgubi v višini 117 milijonov dolarjev, medtem ko so prihodki družbe dosegli 289 milijonov dolarjev.

Upravljalec ladij za križarjenja Carnival, je poročal o dobičkih in prodaji, boljših od pričakovanj, kar je vrednost delnic zvišalo za 2,3 odstotka na 52,49 dolarja. Družba je sporočila še, da so prejeli več rezervacij za potovanja v prihodnjem letu, kot v enakem lanskem obdobju, višja pa je tudi prodaja vozovnic in njihove cene.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce