Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Elon Musk je na Twitterju spet poskrbel za razburjenje

Elon Musk je na Twitterju spet poskrbel za razburjenje
December 10
07:03 2021

Izvršni direktor Tesle Elon Musk "razmišlja, da bi zapustil svojo službo in postal vplivnež", je v četrtek tvitnil najbogatejši človek na svetu. "Razmišljam, da bi zapustil svojo službo in postal polno zaposleni vplivnež," je brez, da bi podrobneje razložil zapisal v svojem tvitu.

Zaenkrat še ni znano ali se je Musk, ki je znan kot plodovit uporabnik socialnih omrežji v tvitu zgolj šalil ali pa resno razmišlja o opustitvi svojih vlog.

Lego napovedal izgradnjo nove tovarne v Vietnamu

Musk, ki je tudi ustanovitelj in izvršni direktor raketnega podjetja SpaceX ter vodja zagonskega podjetja Neuralink in infrastrukturnega podjetja The Boring Company, je med konferenčnim klicem letos januarja izrazil pričakovanje, da bo izvršni direktor Tesle ostal še saj "več let".

"Lepo bi bilo, če bi imel malo več prostega časa, namesto, da samo delam od trenutka, ko se zbudim, do trenutka ko zaspim, sedem dni v tednu. Stvari so precej intenzivne."

Musk je prejšnji mesec svoje sledilce na Twitterju vprašal ali naj proda 10 odstotkov svojega deleža v proizvajalcu električnih avtomobilov, s čemer se je večina sledilcev strinjala. Od takrat je prodal že za skoraj 12 milijard dolarjev delnic družbe.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles