Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Elon Musk je odprodal dovolj delnic Tesle

Elon Musk je odprodal dovolj delnic Tesle
December 22
06:49 2021

Direktor Tesle Elon Musk je dejal, da je prodal "dovolj delnic", za dosego svojega načrtovanega načrta za odprodajo 10 odstotkov Teslinih delnic v svoji lasti, je razvidno iz intervjuja objavljenega v torek.

Podjetnik, ki je sedež svoje družbe ta mesec iz Kalifornije preselil v Teksas, je hkrati zvezno državo okrcal zaradi previsoke obdavčitve.

Globalni trgi se niso danes niso ozirali na včerajšnje padce na Wall Streetu

Tesline delnice, ki so se gibale blizu rekordnih vrednosti, so potem, ko je Musk 6.novembra objavil, da bo prodal 10 odstotkov svojega lastniškega deleža, če se z namero strinjajo uporabniki tviterja, izgubile približno četrtino vrednosti.

Musk je v torek prodal še 583.611 delnic družbe, s čimer se je število skupno prodanih delnic, povečalo na 13,5 milijona, kar je približno 80 odstotkov celotnega nameravanega obsega.

"Prodal sem dovolj delnic, da sem dosegel približno 10 odstotkov plus stvari za upravljanje opcij, pri čemer sem skušal biti izjemno dobeseden," je dejal v intervjuju za satirično spletno stran Babylon Bee.

Ko so ga vprašali ali je delnice prodal zaradi ankete na Twitterju je dejal, da moral "ne glede na vse" uveljaviti delniške opcije, ki mu potečejo prihodnje leto. Hkrati je dodal, da je prodal dodatne "bistvene delnice", da je dosegel nivo odprodaje blizu 10 odstotkom.

Od 13,5 milijona prodanih delnic jih je bilo 8,06 milijona prodanih za poplačilo davkov, povezanih z uveljavljanjem njegovih delniških opcij.

Musk je v nedeljo na Twitterju sporočil, da bo letos plačal več kot 11 milijard dolarjev iz naslova obdavčitve.

"Kalifornija je bila nekoč dežela priložnosti, zdaj pa... postaja vse bolj dežela nekakšne prekomerne regulacije, vsesplošnega pretiravanja, preobremenjenosti," je dejal in dodal, da je v Kaliforniji "vse težje izpeljati stvari".

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles