Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Elon Musk priznal težave Modela 3 pri zaviranju in do konca tedna obljubil rešitev težave

Elon Musk priznal težave Modela 3 pri zaviranju in do konca tedna obljubil rešitev težave
May 23
08:37 2018

Izvršni direktor Tesle, Elon Musk je priznal, da ima njihov najnovejši avtomobil Model 3 težave pri zaviranju, a je obljubil, da bo posodobitev programske opreme za popravo težav na voljo v "naslednjih dneh". Na te težave so sicer opozorili med testiranjem električnega avtomobila iz strani ameriške spletne strani Consumer Reports.

"Naši preizkuševalci so ugotovili pomanjkljivosti - velike pomanjkljivosti - kot so dolge zavorne razdalje v našem testu zaviranja v sili in kontrole, ki so težavne za uporabo," je zapisal Patrick Olsen. Tesla je sicer sprva ugotovitve preizkuševalcev izpodbijala.

Elon Musk: “Tako Tesla, kot SpaceX bi skoraj propadli.”

Ocenjevalec je dejal, da so zavorne razdalje v povprečju dosegale 46 metrov in dodal, da je to "veliko slabše od vseh sodobnih avtomobilov, ki so jih do sedaj testirali".

V odgovoru so pri Tesli objavili izjavo, ki se glasi: "Po naših testiranjih so zavorne razdalje pri vožnji od 100 kilometrov do 0 v povprečju dosegale 40 metrov, medtem ko so z uporabo 18 palčnih michelinovih pnevmatik pri vseh razpoložljivih enačicah dosegale tudi 38 metrov."

A kasneje se je Musk ponovno oglasil in dejal, da bodo vprašanje rešili pred koncem tedna.

Teslin dolgo pričakovani naslednik modela S ima sicer več kot 400,000 prednaročil, s čimer je postal eden od najbolj pričakovanih avtomobilov za množično uporabo v zgodovini.

Električni avtomobil ima začetno ceno v višini 35,000 dolarjev in ga Musk opisuje kot cenovno ugoden za masovni trg. V preteklosti se je sicer avtomobil soočal s ponavljajočimi se proizvodnimi in izdelovalnimi zamudami. Ko so prve dostave v juliju lani začele je bilo treba za dražjo različico, ki je vključevala paket z večjim akumulatorjem plačati dodatnih 9000 dolarjev.

Nedavno je Musk razkril specifikacije nove hitrejše in močnejše različice modela 3, ki bo stala 78,000 dolarjev, a ne bo vključevala funkcije avtopilota.

Spletna stran Consumer Reports ni uspela priporočiti nakupa modela 3, kljub temu, da so ga opisali kot "limuzino z impresivnimi zmogljivostmi".

Hkrati so kritizirali prekomerno zanašanje za nadzor na zaslone na dotik, za vse od nastavitev zunanjih ogledal, pa do spreminjanja smeri toka zraka in dejali, da bi lahko to povzročilo "motnjo za voznika pri vožnji".

Pred tem je še en test vozila pri reviji Car and Driver zabeležil, da je prišlo med zaustavljanjem avtomobila v sili do "bizarnih sprememb" v dolžini zavornih poti.

Novica prihaja potem, ko je umrl voznik Tesle Modela S, ki je iz ceste zavil v ribnik. Pri tem primeru še ni jasno ali je bil v času nesreče v uporabi avtopilot. Pol avtonomni avtopilot lahko sicer zavira, pospešuje in pod določenimi pogoji sam upravlja z vozilom, a ni namenjen samostojnemu delovanju, zato mora imeti voznik svoje roke vedno na volanu.

Marca je bilo ugotovljeno, da je Teslin avtomobil modela X, ki je bil v Kaliforniji udeležen v nesrečo s smrtnim primerom v tem času vozil v avtonomnem načinu.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce