Finančni trgi

Prispevki

EU zavira slabo banko

EU zavira slabo banko
July 03
06:55 2013

Evropska komisija kljub napovedim še ni odobrila prenosa terjatev NLB na Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) oziroma t. i. slabo banko.

Finančni strokovnjaki iz direktorata Evropske komisije za konkurenco namreč še opravljajo pregled terjatev, pri čemer posebno pozornost namenjajo temu, da pri tem ne bi prišlo do nedovoljene državne pomoči.
Želijo jasno sliko

"Direktorat Evropske komisije za konkurenco želi najprej dobro spoznati celotno sliko bančnih terjatev za prenos in nato sprejeti odločitve za nadaljevanje procesa prenosa. Njen cilj je imeti pred prvim prenosom povsem jasno sliko, koliko in na kakšen način bo posamezna banka prejela državne pomoči," so pojasnili v DUTB.

Slaba banka: Kar so Švedi storili v 15 letih, mora Slovenija v petih

Kot so dodali, je do takrat možen le prenos premoženja po tržnih cenah. Te so zaradi sedanjih zahtevnih tržnih razmer nizke. NLB pa po drugi strani pričakuje, da bo svoje premoženje prodala po transferni ceni, kot to omogoča zakon, kar bi pripomoglo k ureditvi njenega sedanjega položaja.

Več na zurnal24.si

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce