Finančni trgi

Prispevki

Evropska komisija proti združitvi O2 in Three na britanskem trgu

Evropska komisija proti združitvi O2 in Three na britanskem trgu
May 12
06:27 2016

Evropska komisija je včeraj prepovedala načrtovano združitev ponudnikov mobilne telefonije O2 in Three v Veliki Britaniji. V Bruslju so odločitev utemeljili s tem, da bi združitev lahko omejevala konkurenco na trgu mobilne telefonije, britanskim uporabnikom pa lahko prinesla višje cene storitev.

Iz CK Hutchison so sporočili, da razmišljajo o sodnem postopku proti Evropski komisiji. "Smo globoko razočarani nad odločitvijo komisije, da prepove združitev," so zapisali na spletni strani podjetja, ki ima sedež v Hongkongu.

Finančno opismenjevanje kot predmet v vse srednje šole?

Kot so še navedli, bodo podrobno preučili odločitev komisije in razmislili o različnih možnostih, vključno z možnostjo izpodbijanja odločitve na sodišču.

Three pripada hongkonškemu holdingu CK Hutchison, O2 pa španskemu telekomunikacijskemu velikanu Telefonica oziroma njegovi britanski podružnici Telefonica UK.

Obstaja bojazen, da bi nakup O2 s strani Hutchisona zmanjšal konkurenčnost in s tem omejil inovacije na področju mobilne telefonije, za uporabnike pa bi pomenil manjšo izbiro in s tem višje cene storitev, je v Bruslju danes dejala evropska komisarka za konkurenco Margrethe Vestager.

Na britanskem trgu mobilne telefonije obstajajo štirje ponudniki, ob O2 in Three še Vodafone in EE britanskega telekoma BT. Z združitvijo O2 in Three bi nastal nov vodja na britanskem trg, s čimer bi se število ponudnikov zmanjšalo na tri, so še opozorili v Bruslju.

Želimo, da bi bil sektor mobilne telefonije konkurenčen in da bi uporabniki lahko izbirali med različnimi mobilnimi storitvami po pravičnih cenah in ob kakovostnem mobilnem omrežju, je dejala Vestagerjeva.

Današnja odločitev komisije je rezultat temeljite preiskave, ki se je začela lani oktobra.

Vir: STA

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce