Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Evropska letalska agencija objavila začetek testiranj letala Boeing 737 Max

Evropska letalska agencija objavila začetek testiranj letala Boeing 737 Max
August 28
06:30 2020

Evropski letalski regulatorji so objavili razpored začetka preizkusov letenja za Boeingovo težavno letalo 737 Max. Evropska agencija za varnost v letalstvu (EASA) je sporočila, da bodo testi potekali v kanadskem mestu Vancouver, v tedu, ki se začne z 7. septembrom.

Najbolje prodajano letalo Boeinga je sicer prizemljeno že vse od lani, potem ko je v dveh tragičnih nesrečah teh letal umrlo 346 ljudi. Napoved prihaja dva mesec zatem, ko so ameriški regulatorji začeli z podobnimi testi letala.

Vseeno pri EASA pravijo, da morebitna odobritev iz strani zvezne uprave za letalstvo ZDA, še ne bo pomenila samodejno dovoljenje za letenje v Evropi.

Agencija je dejala, da "vztrajno dela, v tesnem sodelovanju s FAA in Boeingom, da bi se letalo Boeing 737 Max čim hitreje vrnilo k polnemu delovanju, vendar le potem ko bomo prepričani v njegovo varnost".

ZDA in Kitajska sta po dolgem času nadaljevali s pogovori o trgovinskem sporazumu

Dodali so, da je bil postopek načrtovanja testnih letov oviran zaradi potvalnih omejitev med Evropo in ZDA, povezanih z pandemijo kitajskega virusa. Dodali so: "Medtem ko Boeing še končuje nekaj zadnjih ukrepov je EASA presodila, da je celotna zrelost procesa preoblikovanja zdaj dovoljšnja, da lahko začnemo z preizkusi letenja. Ti so predpogoj, da evropska agencija odobri novo zasnovo letala."

Pri agenciji so dodali, da bodo simulacijski poleti od 1.septembra dalje potekali na londonskem letališču Gatwick.

Opravljene spremembe

Medtem je agencija FAA predstavila obsežen seznam sprememb, ki jih želi izvesti, predenj bo lahko ta tip letala ponovno letel v komercialne namene. Te vključujejo posodobitev programske opreme za nadzor letenja, pregled postopkov posadke in preusmeritev notranjega ožičenja.

Pri Boeingu upajo, da se bo lahko njihovo letalo ponovno vrnilo v zrak v začetku prihodnjega leta.

Letalski regulatorji so se sicer za prizemljitev vseh letal tipa 737 Max odločili potem, ko je v razmaku petih mesecev prišlo do dveh hudih nesreč, v katerih je umrlo vseh 346 potnikov in članov posadke na obeh letih.

Odločitev je sprožila finančno krizo pri 103 leta starem podjetju, hkrati pa so družbo tožile družine žrtev obeh nesreč. Poleg tega so se pojavila vprašanja o tem, kako sta Boeing in FAA vodila prvotni postopek za pridobitev odobritve varnostih standardov.

Preiskovalci so za nesrečo okrivili napake v sistemu za nadzor letenje, ki so jih pri Boeingu več mesecev prenavljali, da bi izpolnili nove varnostne zahteve.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce