Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Evropske borze začele s padci

Evropske borze začele s padci
July 30
08:22 2018

Trgovalni dan na evropskih borzah se je začel z manjšimi padci osrednjih indeksov. Danes bodo sicer za nekaj impulzov tekom dneva lahko poskrbele prve objave o gibanju cen v Nemčiji in Španiji v mesecu juliju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po prve pol ure trgovanja je bil indeks najpomembnejših delnic v območju evra Eurostoxx 50 0,28 odstotka pod gladino. V Frankfurtu se je DAX zniževal za 0,21 odstotka in v Parizu CAC 40 za 0,37 odstotka. Tudi zunaj območja z evrom je bilo gibanje podobno; FTSE 100 je v Londonu izgubljal 0,27 odstotka vrednosti.

Ameriška gospodarska rast je v drugem četrtletju dosegla 4,1 odstotka

Tečaj evra se zjutraj le malenkostno premika. Okoli 10. ure je bilo treba za en evro na borzi v Frankfurtu odšteti 1,167 dolarja, potem ko je Evropska centralna banka (ECB) referenčni tečaj evra v petek postavila pri 1,1625 dolarja.

S padci so dan večinoma končale tudi azijske borze. Tokijska je zabeležila 0,74-odstotni padec, sydneyjska 0,36-odstotni in seulska 0,06-odstotni spust osrednjega indeksa. V Hongkongu so zaključili 0,36 odstotka in v Šanghaju 0,16 odstotka pod gladino.

Vir: STA

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce