Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Facebook je z oglasi v trimesečju prvič zaslužil več kot 10 milijard dolarjev

Facebook je z oglasi v trimesečju prvič zaslužil več kot 10 milijard dolarjev
November 02
07:08 2017

Dobiček Facebooka je v tretjem četrtletju krepko narasel, saj je družba samo iz naslova oglaševanja zaslužila več kot 10 milijard dolarjev. Hkrati so iz družbe sporočili, da so v tretjem četrtletju ustvarili dobiček v višini 4 milijard evrov, kar je 80 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju.

Izvršni direktor družbe Mark Zuckerberg je vlagateljem povedal, da bodo naložbe podjetja v varnost "vplivale" na dobičkonosnost. Facebook je imel ob koncu septembra mesečno aktivnih že 2,07 milijarde uporabnikov, kar je 16 odstotkov več kot leto pred tem. Podvojeni računi naj bi sicer predstavljali približno 10 odstotkov vseh, kar je precej več od prejšnjih ocen.

O uspešnem poslovanju je poročal tudi Microsoft

Hkrati naj bi imelo socialno omrežje, po besedah glavne operativke v družbi, Sherly Sandberg, že več kot 6 milijonov aktivnih oglaševalcev.

Svetla prihodnost

Ti oglaševalci, med katerimi je veliko malih in srednje velikih podjetij so pomagali dvigniti skupne prihodke družbe za 47 odstotkov na 10,3 milijarde dolarjev. Od tega je bilo 10,1 milijarde ustvarjenih iz naslova oglaševanja.

Pri družbi so dejali, da pričakujejo, da se bodo cene oglasov povečale, kar naj bi omogočilo prihodnjo rast. Vseeno so opozorili, da se začenja hitrost rasti upočasnjevati. Pri družbi so hkrati dejali, da pričakujejo med 45% in 60% odstotno rast višine stroškov za prihodnje leto. Tako naj bi več vložili v varnost omrežja, nove tehnologije in video vsebine. Trenutno tako za varnost omrežja skrbi 10,000 zaposlenih, številka pa naj bi se v prihodnjem letu podvojila.

Mnogi od teh oseb so zaposleni pri "partnerskih" družbah povedo analitiki. Facebook je tako ob koncu septembra zaposloval 23,165 oseb. Pri podjetju so dejali tudi, da zaostrujejo svoje standarde za oglase, vključno s tistimi, ki se osredotočajo na politične probleme.

Vrednost delnic družbe je po objavi poslovanja padla za približno 1,5 odstotna.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles