Finančni trgi

Prispevki

Facebook poroča o močni rasti dobička

Facebook poroča o močni rasti dobička
November 05
07:39 2015

Facebook je poročal o visoki rasti dobička v tretjem četrtletju, k čemur so najbolj pripomogli višji prihodki iz naslova oglaševanja.

Socialno omrežje je tako poročalo o 11 odstotni rasti neto dohodka, ki je v obdobju med julijem in koncem septembra dosegel 815 milijonov evrov, kar je 11 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Poleg tega je Facebook poročal tudi o močni rasti števila uporabnikov na trgih v razvoju.

Vlagatelji so čakali na znamenje, da je Facebook začel denar služiti tudi s svojima pridobitvama Instagram in WhatsApp, ter povečal prihodke iz naslova videa.

Direktor Facebooka Mark Zuckerberg je dejal, da je družba "osredotočena na inovacije in vlaganja na dolgi rok". Iz družbe so sporočili še, da sprva načtovali organsko rast prihodkov iz oglaševanja na Instagramu in Whatsappu, a so vlagatelji nad tem izrazili zaskrbljenost, zato so zdaj pripravili posebne načrte.

Facebook uporablja že pol svetovne populacije z dostopom do interneta

Podjetje, ki je že sedaj zdaleč največje socialno omrežje na svetu je poročalo da so v tretjem četrtletju pridobili 60 milijonov novih mesečno aktivnih uporabnikov, kar je skupno število uporabnikov dvignilo na 1,55 milijarde. Rast mesečno aktivnih uporabnikov pomeni večji doseg za oglaševalce na Facebooku.

Facebook je doživel tudi visoko rast uporabnikov iz držav v razvoju, ki na socialno omrežje dostopajo prek mobilnih platform. Število dnevno aktivnih mobilnih uporabnikov se je tako povzpelo za 27 odstotkov na 894 milijonov.

Preko socialnih medijev

Vlagatelji so pozorni tudi na raven porabe Facebooka, saj se družba vse bolj ozira tudi na druge dejavnosti izven socialnih medijev.

Družba je tako v lanskem letu za 2 milijardi dolarjev kupila podjetje Oculus Rift. Omenjeno podjetje se ukvarja z izdelavo naglavnih čelad za ustvarjanje virtualne resničnosti. Mnogi medijski analitiki, pa so prepričani, da bi lahko te naprave spremenile industrijo video iger.

Pri Facebooku so dejali, da bodo izdelki za prodajo pripravljeni konec leta 2016. Naprave naj bi bile priključene na ogrodje, ki ga bo bodo ustvarili pri samsungu, prodajna cena pa naj bi znašala 99 dolarjev.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce