Finančni trgi

Prispevki

“Falirani” študentje, ki so postali milijarderji

“Falirani” študentje, ki so postali milijarderji
January 06
08:36 2014

Nekatere je študij dolgočasil in so se raje podali na poslovno pot, drugi praga univerze nikoli niso niti prestopili, pa jim je vseeno uspelo, o čemer mnogi lahko le sanjajo. Spletni medij Policymic je naredil izbor milijarderjev z nazivom "falirani študent".

Bill Gates

Bill Gates ni le najbogatejši Zemljan, temveč tudi najuspešnejši "faliran" študent s Harvarda. Gates, ki ima pod palcem 72 milijard ameriških dolarjev, je po dveh letih študija ugotovil, da bo svoj čas bolje izkoristil, če se poda v posel. Računalniško podjetje Microsoft sta ustanovila s prijateljem Paulom Allenom in oba postala milijarderja.

 10 najdražjih ulic na svetu

Amancio Ortega

Vrata trgovine z oblačili Zara vsak dan prestopi milijone ljudi, a le redka stranka ve, da je njen lastnik tretji najbogatejši Zemljan, ki ima 57 milijard dolarjev. Španec Amanico Ortega, sin železničarskega delavca in gospodinje, je že v mladosti namesto šole izbral delo. Potem ko je nekaj časa delal pri lokalnem krojaču srajc, je ustanovil lastno proizvodnjo oblačil, njegova znamka "hitre mode" pa je preplavila ves svet.

Več si preberite na Siol.net

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles