Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Trgi so dobro reagirali na novice o Brexitu in ameriško kitajskih trgovinskih pogajanjih

Trgi so dobro reagirali na novice o Brexitu in ameriško kitajskih trgovinskih pogajanjih
October 22
06:23 2019

Azijske delnice so v torek zaradi optimizma glede obetov za trgovinski dogovor med ZDA in Kitajsko pridobile na vrednosti, medtem ko so vlagatelji optimistični, da bo še eno glasovanje o Brexitu preprečilo trd izhod Velike Britanije iz Evropske Unije.

Prazniki na Japonskem so pomenili, da je bil obseg trgovanja omejen, najširši indeks azijsko pacifiških delnic izven Japonske pa je danes pridobil 0,4 odstotka vrednosti. Terminske pogodbe za indeks Nikkei so danes iz nivoja 22.548 točk narasle na 22.760 točk. Južnokorejske delnice so pridobile 0,9 odstotka vrednosti, medtem ko so blue čipi v Šanghaju upadli za 0,2 odstotka.

Terminske pogodbe za indeks S&P 500 so zrasle za 0,17 odstotka, medtem ko so terminske pogodbe za najširši indeks evropskih delnic pridobile 0,14 odstotka .

Japonski izvoz se je septembra znižal še deseti mesec zapored

ZDA in Kitajska sta dosegli določen napredek v trgovinskih pogovorih, je dejal namestnik kitajskega zunanjega ministra Le Jučeng, pri čemer je dodal, da ob medsebojnem spoštovanju, nobena težava ni nerešljiva.

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek glede dogovarjanja s Kitajsko zvenel optimistično, medtem ko je svetovalec Bele hiše Larry Kudlow dejal, da bi lahko bile nove uvozne dajatve na kitajsko blago predvidene za uveljavitev v decembru, v primeru uspešnosti pogovorov umaknjene.

Včeraj je na Wall Streetu indeks S&P 500 pridobil 0,69 odstotka vrednosti in dosegel nove najvišje vrednosti v zgodovini. Indeks Dow Jones se je okrepil za 0,21 odstotka, medtem ko je indeks Nasdaq pridobil 0,91 odstotka vrednosti.

Boljše razpoloženje je povečalo odhod vlagateljev iz varnih zavetij, zato se je donos na ameriške desetletne državne obveznice povišal na 2,8 odstotka.

Na valutnih trgih je evro končal z nedavno rastjo v primerjavi z dolarjem in ohranil nivo 1,1151 dolarja za evro.

Na surovinskih trgih je cena zlata vztrajala pri nivoju 1481,25 dolarja za unčo.

Cene nafte so se le malo premaknile medtem ko se trgi spoprijemajo z zdravjem svetovnega gospodarstva in prihodnostjo povpraševanja po energiji. Cena nafte znamke Brent se je znižala za 2 centa na 58,94 dolarja za sod, medtem ko je bilo treba za sod lahke ameriške nafte odšteti 53,35 dolarja za sod.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce