Finančni trgi

Prispevki

Fed ugotovil upočasnitev gospodarskega okrevanja, sprejel nekatere ukrepe

Fed ugotovil upočasnitev gospodarskega okrevanja, sprejel nekatere ukrepe
August 11
07:44 2010

Odbor za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve (FOMC) pričakovano ni spremenil ključne obrestne mere, ki že od decembra 2008 vztraja na ravni med 0 do 0,25 odstotka.

Je pa osrednji organ denarne politike v ZDA jasno ugotovil upočasnitev okrevanja ameriškega gospodarstva in sprejel nekatere ukrepe za spodbuditev gospodarske dejavnosti.

Kot je FOMC zapisal v sporočilu za javnost, podatki, ki so jih v Federal Reserve (Fed) zbrali od junijskega zasedanja, kažejo na to, da se je dinamika okrevanja ameriškega gospodarstva in posledično trga dela v zadnjih mesecih upočasnila.

V Fedu ugotavljajo, da se zasebna potrošnja počasi krepi, a jo zavira visoka brezposelnost, počasna rast razpoložljivega dohodka, manjše premoženje gospodinjstev in še vedno zaostreni posojilni pogoji. Prav tako še vedno ni okreval nepremičninski trg, težave pa se kažejo na trgu poslovnih nepremičnin. Podjetja sicer spet več sredstev namenjajo za opremo, posojilni tokovi pa ostajajo šibki.

Vir: STA

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce