Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Fiat bo v izogib emisijskim kaznim iz strani EU sodeloval z Teslo

Fiat bo v izogib emisijskim kaznim iz strani EU sodeloval z Teslo
April 08
06:47 2019

Fiat Chrysler je sporočil, da se je podjetje z družbo Tesla dogovorilo za pomoč pri izogibanju plačila kazni za kršenje novih pravil EU glede emisij. V skladu s dogovorom bo Fiat Chrysler plačal pravice do štetja Teslinih električnih avtomobilov, kot del njihove lastne flote.

Z združevanjem njihovih vozil bo italijanski proizvajalec lahko poročal o nižji povprečni emisijski vrednosti svojih vozil. Pri Tesli dogovora zaenkrat še niso potrdili, hkrati pa ni znana niti finančna vrednost dogovora. Kljub temu naj bi bil posel po poročanju nekaterih medijev vreden več sto milijonov evrov.

Ameriški varnostni organi so zaradi požarov sprožili preiskavo vozil Kije in Hyundai-ja

Nova strožja pravila glede emisij bodo v Evropski Uniji začela veljati prihodnje leto in določajo povprečno mejo emisij pri 95 gramih na prevožen kilometer.

Da bi izpolnili ta cilj, lahko proizvajalci za izračun povprečne vrednosti združijo modele v svojih lastnih podjetjih, naprimer med vozli Peugeota, Citroena in Opla, ki so vsa izdelana v skupini PSA. Vseeno pa družbam ni dovoljeno oblikovanje tako imenovanih odprtih bazenov z drugimi proizvajalci avtomobilov.

Fiat Chrysler se je februarja prijavil k oblikovanju skupine z izdelovalcem električnih vozil Tesla, ki je prvi proizvajalec, ki je prevzel možnost odprtega bazena.

Po poročanju medijev je Fiat dejal, da je zavezan k zmanjšanju emisij svojih avtomobilov, vseeno pa so dejali, da združevanje "ponuja prožnost za zagotavljanje izdelkov, ki so jih naše stranke pripravljene kupiti, medtem ko pri tem še upravljamo s skladnostjo z pristopom najnižjih stroškov."

Lani je Fiat Chrysler, ki zaostaja za tekmeci, ko gre za proizvodnjo električnih vozil dejal, da namerava v štirih letih za razvoj električnih avtomobilov, ki bodo v skladu s svetovnimi standardi emisij porabiti devet milijard evrov.

Tesla, ki proizvaja električna vozila je v zadnjih treh letih s prodajo emisijskih kreditov drugim proizvajalcem v ZDA zaslužila več kot milijardo dolarjev.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce