Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Fiat Chrysler je predlagal združitev z Renaultom

Fiat Chrysler je predlagal združitev z Renaultom
May 28
06:34 2019

Fiat Chrysler je pripravil predlog za "preoblikovalno" združitev s francoskim izdelovalcem avtomobilom Renault, je v ponedeljek sporočila italijanska družba. Skupno podjetje bi bilo 50 odstotno v lasti delničarjev Fiata in 50 odstotno v lasti delničarjev družbe Renault.

Po besedah Fiata bi tako nastala družba predstavljala eno od vodilnih družb na področju avtomobilske industrije z 8,7 milijoni prodanih vozil na leto.

Proizvajalci avtomobilov se v zadnjem obdobju soočajo s pritiski, za utrditev svojih položajev saj gre industrija skozi velike premike, ki vključujejo prehod na električna vozila. Delnice obeh družb so po objavi napovedi krepko pridobile na vrednosti.

Japonska sprejema omejitve za tuje naložbe v svoja tehnološka podjetja

V izjavi je Fiat Chrysler sporočil, da bi načrtovana združitev ustvarila "vodilno družbo na svetu v hitro spreminjajoči se avtomobilski industriji, z močnim položajem pri preoblikovanju tehnologij, vključno z elektrifikacijo in avtonomno vožnjo".

Fiat je dejal, da bi sešteti finančni rezultati obeh družb v letu 2018 ustvarili skupne letne prihodke v višini skoraj 170 milijard evrov, medtem ko bi dobiček iz poslovanja dosegel več kot 10 milijard evrov, neto dobiček pa več kot 8 milijard evrov. Po njihovih besedah zaradi združitve ne bi prišlo do zaprtja nobenih obratov.

Prodaja robotov

Družbi naj bi z združitvijo privarčevali 5 milijard evrov z deljenjem stroškov razvoja na področju tehnologije, kot so električna vozila in samovozeči avtomobili. V primer združitve naj bi sicer odpustili nekaj vodstvenih delavcev, vseeno pa naj bi bili podjetji zavezani k ohranitvi vseh delovnih mest v proizvodni liniji.

Novo podjetje bo imelo svoj sedež na Nizozemskem, kotiralo pa bo na borzah v Milanu, Parizu in New Yorku. Da bi bila združitev čim bolj enakovredna, bo nekoliko bogatejši Fiat Chrysler plačal posebno dividendo v višini 2,5 milijarde evrov in prodal svojo družbo Comau, ki se ukvarja z izdelavo robotov.

O predlogu bo razpravljal upravni odbor Renaulta. Kdo naj bi vodil novo družbi in kako se bo imenovala ostaja zaenkrat nedorečeno.

Novi konkurenti

Če bo načrt uresničen, bosta imela tako Nissan, kot francoska vlada, v lasti približno 7,5 odstotni delež novega združenega podjetja. Francoska vlada se zavzema za združitev, vendar si želi izvedeti več podrobnosti, preden da dokončno soglasje, je dejala predstavnica vlade.

Italijanska vlada bo morda želela pridobiti lastniški delež v novem podjetju, s čimer bi uravnotežili francoski lastniški delež, je povedal predstavnik Severne lige, zmagovale zadnjih evropskih volitev v Italiji.

Po obsegu prodaje družba četrta največja v Severni Ameriki, druga največja v regiji ki pokriva Evropo, Bližnji vzhod in Afriko ter največja v Latinski Ameriki.

Premik industriji proti električnim vozilom, skupaj s strožjimi standardi glede emisij in razvojem novih tehnologij za avtonomna vozila, povečuje pritisk na proizvajalce avtomobile k utrditvi svojih tržnih položajev.

Renault ima tako z japonskim Nissanom že zavezništvo v katerem si delijo stroške raziskav in delov. Obe družbi imata tudi lastniške deleže. Renault ima tako v lasti 43,4 odstotka delnic Nissana, medtem ko ima Nissan v lasti 15 odstotkov Renaulta.

Nekdanji izvršni direktor Nissana in Renaulta Carlos Ghosn trenutno čaka na sojenje po četrti aretaciji zaradi obtožb o finančnih nepravilnostih. Obtožbe so obremenile 20 letno zavezništvo, ki vključuje tudi japonsko družbo Mitsubishi Motors.

Novi tekmeci v avtomobilskem sektorju, kot je Tesla in pa bogata podjetja, ki razvijajo tehnologijo vožnje brez voznikov, kot sta Amazon in Google pritiskajo na tradicionalne in pogosto zelo zadolžene proizvajalce avtomobilov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce