Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Fiat in Peugeot napovedala združitev

Fiat in Peugeot napovedala združitev
December 18
07:26 2019

Fiat Chrysler in izdelovalec Peugeotov in Citroenov francoski koncern PSA sta sporočila, da sta dosegla dogovor o zavezujočem sporazumu o združitvi. Pogodba v višini 45 milijard evrov bo utrla pot k ustvarjanju četrtega največjega proizvajalca avtomobilov na svetu.

Ford napovedal visoke naložbe in nova zaposlovanja v Detroitu

Transakcija naj bi bila po pričakovanjih zaključena v prihodnjih 12 do 15 mesecih, sta še dodali podjetji.

Predenj bo zaključena delniška združitev podjetij v izenačenem 50-50 razmerju, bo eden od delničarjev PSA-ja, kitajski Dongfeng Motor Group znižal svoj 12,2 odstotni deležev v francoskem izdelovalcu avtomobilov z prodajo 30,7 milijona delnic družbe, so še dodali.

Ta delež je po trenutnih cenah vreden 679 milijonov evrov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce