Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Fiatove delnice ob poročanju o prepovedi prodaje strmo navzdol

Fiatove delnice ob poročanju o prepovedi prodaje strmo navzdol
May 23
10:12 2016

Delnice avtomobilskega proizvajalca Fiat Chrysler so med jutranjim trgovanj na borzi v Milanu izgubile veliko vrednosti, potem, ko so se v medijih pojavila poročila, da bi lahko družbi zaradi goljufanja pri testih emisij prepovedali prodajo na nemškem trgu. Delnice družbe so tako ob začetku trgovanja izgubile do 5 odstotkov vrednosti, predenj so si nekoliko opomogle.

Med vikendom je tako nemški časopis Bild poročal, da so regulatorji v državi našli dokaze o programi opremi namenjeni goljufanju pri testih emisij, ki je bila nameščena v Fiatovih vozilih.

Težave za Volkswagen se še kopičijo, zdaj jih toži še Norveški državni naložbeni sklad

V znanem škandalu je bil pri enakem početju že ujet tudi rival Volkswagen. Po poročanju nedeljske izdaje Bilda je Nemški zvezni urad za motorna vozila (KBA) pri testiranju Fiatovega avtomobila odkril programsko opremo, ki je po 22 minutah delovanja zaprla tehnologijo za nadzor emisij, kar je 2 minuti potem ko se standardni testi zaključijo. Časopis je poročal, da so pri KBA o svojih ugotovitvah poročali tako Evropski komisji, kot italijanskim oblastem.

Pri Fiatu obtožb do sedaj še niso uradno komentirali.

Prav tako so se pri družbi odločili za odpoved sestanka z nemškimi organi, ki naj bi potekali prejšnji teden, z utemeljitvijo, da je odgovornost za testiranje na strani Italije.

Nemški minister za promet, Alexander Dobrindt je že kritiziral Fiatov "nekooperativni odnos", ki ga je označil kot "popolnoma nerazumljiv",

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce