Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Ford je napovedal velika odpuščanja v Evropi

Ford je napovedal velika odpuščanja v Evropi
June 28
05:02 2019

Avtomobilski velikan Ford načrtuje, da bo v svojih evropskih proizvodnih obratih do konca leta 2020 odpustil približno 12,000 delavcev. Izdelovalec avtomobilov se je za takšen korak odločil, ker poizkuša zmanjševati stroške svojega poslovanja in prestrukturirati svoje evropsko poslovanje, ki trenutno ustvarja izgubo.

Družba načrtuje, da bo do konca naslednjega leta zaprla pet in prodala še eno, od svojih proizvodnih obratov po vsej Evropi. Ford, ki v Evropi zaposluje 51,000 ljudi upa, da bo večino zmanjšanja zaposlitev dosegel z prostovoljnim odpuščanjem.

FT Quant brez vstopnih stroškov do konca meseca junija

Celoten avtomobilski sektor se sicer trenutno sooča s šibkim in padajočim povpraševanjem na glavnih trgih in velikanskimi naložbami, ki so potrebne za prehod na izdelavo električnih vozil.

Ford je sporočil, da bo od 12,000 prizadetih delovnih mest 200 plačanih vlog, ki so že bile vključene med prej napovedanimi 7000 odpuščanji, ki jih bodo izvedli po vsem svetu.

"Ločitev zaposlenih in zapiranje obratov so najtežje odločitve, ki jih sprejemamo, zato ob priznanju vpliva na družine in skupnosti zagotavljamo podporo pri lajšanju vpliva," je dejal predsednik Forda Evropa, Stuart Rowley.

Ford načrtuje, da bo do konca naslednja leta prodal ali zaprl šest svojih proizvodnih obratov, Ti vključujejo:

  • Predlagano zaprtje tovarne motorjev Bridgend v južnem Walesu,
  • Zaprtje tovarne za izdelavo menjalnikov Ford Aquitaine Industries v Franciji,
  • Zaprtje obrata za sestavljanje in izdelavo motorjev Naberezhnye Chelny  v Sankt Petersburgu v Rusiji,
  • Prodajo tovarne za izdelavo menjalnikov Kechnec na Slovaškem družbi Magna,
  • Poleg tega pa bo družba zmanjšala tudi obseg izmen v svojih obratih za sesatvljanje vozil v mestu Saarlouis v Nemčiji in v španski Valenciji.

Električna prihodnost

Pri družbi so dejali, da bodo svoje evropske operacije reorganizirali s tremi poslovnimi skupinami, ki bodo orientirane na kupce za gospodarska vozila, osebna vozila in uvoz.

Družba je hkrati sporočila, da bo nova Fordova avtomobilska znamka vključevala tudi električno opcijo."Naša prihodnost temelji na elektrifikaciji," je tako dejal gospod Rowley.

"Elektrifikacijo bomo izvajali preko našega celotnega portfelja, s čimer bomo našim strankam ponudili bolj dostopne možnosti za vozila, ki so bolj zabavna za vožnjo, imajo izboljšano ekonomičnost in so boljša za okolje."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce