Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Ford napovedal visoke naložbe in nova zaposlovanja v Detroitu

Ford napovedal visoke naložbe in nova zaposlovanja v Detroitu
December 18
07:16 2019

Pri Fordu so v torek sporočili, da nameravajo v izgradnjo dveh obratov v Detroitu, ki bosta izdelovala električna, avtonomna in športna terenska vozila vložiti več kot 1,45 milijarde dolarjev in odpreti 3000 novih delovnih mest.

Drugi največji ameriški izdelovalec avtomobilov je dejal, da bodo približno 750 milijonov dolarjev vložili v svojo tovarno v mestu Wayne v Michiganu, kjer bodo izdelovali športno terenska vozila Bronco in Ranger ter poltovornjake. Hkrati bodo v treh letih na novo zaposlili 2700 delavcev.

Podaljšanje akcije – FT Quant brez vstopnih stroškov tudi v decembru!

Poleg tega so pri Fordu napovedali, da bodo v svoj obrat v mestu Dearborn vložili približno 700 milijonov dolarjev za izdelavo električnih in hibridnih različic poltovornjaka F-150, prihodnje leto pa bodo tam zaposlili 300 dodatnih delavcev.

Družba bo v istem obratu začela z sestavljanjem baterijskih celic za hibridno in električno različico modela F-150.

Pri Fordu so sicer pred tem dejali, da bodo do leta 2022 vložili 11 milijard dolarjev kapitala za izdelavo 40 novih hibridnih in popolnoma električnih vozil.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce