Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Fox je zaradi filmskih uspešnic dosegel visoko rast prihodkov in dobička

Fox je zaradi filmskih uspešnic dosegel visoko rast prihodkov in dobička
August 09
07:04 2018

Ameriško medijsko podjetje 21st Century Fox je v četrtem četrtletju zabeležilo več kot 17 odstotno rast prihodkov, k čemur je največ prispevale njihove filmske uspešnice, kot Deadpool 2. Prihodki družbe ki jo vodi Rupert Murdoch in njegova družina so tako v treh mesecih do konca junija dosegli 6,8 milijarde evrov, medtem ko so v enakem lanskem obdobju znašali 5,8 milijarde evrov.

Dobiček družbe se je skoraj podvojil in je dosegel 793 milijonov evrov, k čemur je deloma pripomogla nižja davčna stopnja v ZDA. Rezultati sicer prihajajo v obdobju ko namerava Fox svoj medijski imperij razdeliti.

Elon Musk: Preoblikovanje v zasebno podjetje je za Teslo prava pot naprej

Tako so se odločili za prodajo filmskega in televizijskega oddelka Walt Disneyu v poslu vrednem 71 milijard dolarjev, ki so ga prejšnji mesec že odobrili delničarji.

Mednarodne nepremičnine družbe, vključno z njenim deležem v satelitskem programu Sky so prav tako vključene v poslu, ki naj bi se po pričakovanjih Foxa zaključil v prvi polovici prihodnjega leta, če vmes ne bo prišlo do težav z odobritvijo regulativnih organov.

Fox namerava zadržati svojo novičarsko in športno enoto, ki ju bodo splavili kot novo ločeno podjetje.

Rupert Murdoch in njegov sin Lachlan, ki predseduje Foxu sta dejala: "Ko se približujemo združitvi našega poslovanja z Disneyem in vzpostavljamo novo družbo Fox, smo prepričani, da bodo poti, ki jih ustvarjamo za naše ikonično poslovanje pomagale gnati dolgo in rastočo vrednost za naše delničarje."

Ponudba za Sky

Vodilni v družbe niso razpravljalo o prizadevanjih za prevzem 61 odstotkov kanala Sky, ki trenutno ni v njihovi lasti, potem ko jih je vznemirila konkurenčna ponudba ameriškega kabelskega operaterja Comcast, ki je bila višja od Foxove.

Fox ima sedaj za predložitev nove ponudbe časa do 22. septembra, a bi pri tem potrebovali odobritev svojih načrtov iz strani Disneya. Pri Foxu so dejali, da trenutno preučujejo svoje možnosti.

Prenova Foxovega poslovanja prihaja v času vse večje konkurence iz strani pretočnih storitev in digitalnega oglaševanja, ki škodujejo tradicionalnim plačljivim televizijskim družbam.

Tako kot Disney, ki trenutno dela na svoji pretočni storitvi, da bi lahko konkurirala družbam, kot so Netflix, so tudi pri Foxu napovedali splavitev svoje pretočne storitve za vodilni novičarski kanal Fox News. Storitev naj bi začela delovati do konca letošnjega leta.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce