Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Fox naj bi obnovil pogovore za prodajo z družbo Walt Disney

Fox naj bi obnovil pogovore za prodajo z družbo Walt Disney
December 05
08:48 2017

Po poročilih naj bi družba 21st Century Fox, ki je v lasti Ruperta Murdocha, nadaljevala pogovore s skupino Walt Disney glede prodaje "večine" svojega poslovanja. Prvotni pogovori med družbama naj bi se končali prejšnji mesec. A sedaj naj bi se po poročanju časopisa Wall Street Journala, v katerem ima družina Murdoch večinski delež, pogovori ponovno nadaljevali. Pogajanja naj bi vključevala tako filmski studio Fox, kot kabelsko omrežje in mednarodno poslovanje.

Preostali del skupine, vključno z novičarskim kanalom Fox News, Fox omrežjem in njegovimi pravicami za predavajnje športnih dogodkov, pa naj ne bi bil na prodaj.

Broadcom je opravil prve korake za sovražni prevzem Qualcomma

Medijska analitičarka Claire Endres, ustanoviteljica družbe Enders Analysis, je dejala, da je zanimanja Disneya za nakup Foxa "zelo verodostojno". Enderseva je dejala, da je za "velikanski konglomerat", kot je Disney dogovor osredotočen na konsolidacijo "zelo smiseln" in mu omogoča prihranek na stotine milijonov dolarjev, prek "združevanja učinkovitosti".

Vseeno je dejala, da pogovori ne bodo mogli doseči sklepne faze, pred kritično dražbo televizijskih pravic angleške nogometne Premier Leaugue naslednje leto, ki bi lahko potencialno vplivala na ovrednotenje televizijskega kanala Sky, ki je v lasti Murdochove skupine.

Pogovori o prevzemu prihajajo med pretresi v medijski industriji, saj se vse več gledalcev obrača proti spletnim video storitvam in stran od naročnin za plačljivo televizijo. Omenjena sprememba je domnevno razlog za pristop Disneya, ki združuje njihovo obsežno ponudbo zabave z Foxom in bi lahko bila način za preprečevanje naraščajoče grožnje iz strani Amazona in Netflixa.

Ameriška kabelska skupina Comcast, ki ima v lasti družbo NBCUniversal in telekomunikacijskega operaterja Verizon, je prav tako izrazila svoje zanimanje za nakup Foxa. Analitiki so mnenja, da je spreminjanje navad potrošnikov spodbudilo vodstva medijskih družb, da raziščejo možnosti za večjo konsolidacijo funkcij ustvarjanja in distribucije vsebin.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce