Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Francija objavila 8 milijard evrov težek načrt za reševanje avtomobilske industrije

Francija objavila 8 milijard evrov težek načrt za reševanje avtomobilske industrije
May 27
05:58 2020

Francoska vlada je objavila načrt reševanja avtomobilske industrije v državi v višini 8 milijard evrov, ki jo je močno prizadela pandemija kitajskega koronavirusa. Predlog francoskega predsednika macrona vključuje milijardo evrov za zagotovitev dotacij v višini 7000 evrov, za spodbujanje državljanov k nakupu električnih vozil.

Poleg tega bo denar namenjen tudi naložbam, po katerih naj bi Francija postala center za proizvodnjo električnih vozil. Načrt prihaja v času, ko se pripravlja na množična odpuščanja.

V zameno za program pomoči sta glavna francoska proizvajalca avtomobilov Renault in skupina PSA obljubila, da se osredotočila na proizvodnjo v Franciji.

Japonske delnice najvišje v treh tednih, indeks S&P 500 presegel mejo 3000 točk

"Potrebujemo motivacijski cilj - ustvariti Francijo kot najpomembnejšega proizvajalca čistih vozil, z letno proizvodnjo več kot milijona hibridnih in električnih vozil v naslednjih petih letih," je macron povedal na novinarski konferenci v tovarni avtomobilov Valeo v severni Franciji.

Dodal je, da nobeden model avtomobilov, ki se trenutno proizvaja v Franciji ne bi smeli izdelovati v drugih državah po svetu.

Po besedah macrona bo vlada za pomoč prodaje 400,000 vozil, ki trenutno čakajo v prodajalnah zaradi kitajskega koronavirusa ljudem namenila do 3000 evrov spodbude za nakup, kar je del sheme, ki jo lahko koristi 75 odstotkov francoskih gospodinjstev.

"Naši sodržavljani morajo kupiti več vozil, predvsem pa tistih, ki so čista. Ne v dveh, petih ali desteih letih, temveč zdaj," je poudaril.

Po podatkih družbe IHS Markit je bila Francija s skoraj 240,000 izdelanimi vozili, leta 2019 največji evropski proizvajalec električnih in hibridnih avtomobilov. Nemčija naj bi sicer po pričakovanjih ob koncu letošnjega leta, Francijo na tem področju prehitela.

Zaprtje tovarn

Načrt v višini 8 milijard evrov ne vključuje pričakovanega 5 milijard evrov težkega posojila Renaultu, ki je v februarju poročal o prvi letni izgubi v zadnjem desetletju.

Družba sicer za 29. maj načrtuje razkritje velikega načrta za prestrukturiranje, po katerem naj bi zaprli tri tovarne v mestih Choisy-le-Roi, Dieppe in Caudan. Medtem ko naj bi bila četrta tovarna v mestu Flins spremenjena v proizvajalca električnih baterij.

Macron je v torek dejal, da se je Renault strinjal z pridružitvijo francosko-nemškemu projektu proizvodnje električnih baterij za industrijo ponljivitih avtomobilskih baterij, kar je pogoj, ki ga je francoksa vlada družbi postavila za odobritev posojila.

Vseeno je macron dejal, da vlada dogovora ne bo podpisala, dokler vodstvo Renaulta in sindikati ne bodo zaključili pogovorov o francoskih delovni sili in obratih v Franciji.

Macron je medtem prihodnost zagotovil le zaposlenim Renaulta v tovarnah v mestih Maubergeu in Douai. Francoski časopis Le Figaro pa je poročal, da namerava po načrtih Renault do leta 2024 šetvilo zaposelnih znižati za 5000.

370 zaposlenih v Renaultovi tovarni v mestu Fonderie de Bretagne v severozahodni Franciji je medtem zaskrbljenih, ker namerava družba zapreti to tovarno. Zato že od ponedeljka protestirajo, blokirajo tovarno in francoskih medijem sporočajo, da za danes načrtujejo pohod po ulicah blžnjega mesta Lorient.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles