Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Francoski milijarder z nakupom združil Christian Dior in LVMH

Francoski milijarder z nakupom združil Christian Dior in LVMH
April 26
06:54 2017

Najbogatejši človek v Franciji se je odločil za 12 milijard evrov vredno potezo, s katero namerava pod istim lastništvom združiti modno hišo Dior in podjetje za izdelavo luksuznih dobrin LVMH. Bernard Arnault, ki je šef družbe LVMH, ki ima v svoji lasti blagovne znamke, kot so Louis Vuitton in Moet, je tudi eden od glavnih delničarjev pri Christian Diorju.

V skladu z zapletenem dogovoru, bo družina Arnault dala ponudbo za odkup preostalega dela Diorja, ki še ni v njihovi lasti. LVMH bo kupil tudi Diorjevo visoko cenovno modno linijo, za kar bodo odšteli 6,5 milijarde evrov.

Hermes poroča o rekordnih letnih dobičkih

Tako bodo združili 70 let staro modno znamko, Christian Dior Couture, ki so jo nosile filmske zvezde od Elizabeth Taylor do Jennifer Lawrence, medtem ko so bili parfumi in lepotni izdelki iste znamke že do sedaj v lasti družbe LVHM. Poteza je bila iz strani vlagateljev sprejeta z odobravanjem, saj so od Arnaulta želeli poenostavitev strukture družb LVHM in Dior.

Delnice družbe Christian Dior so po objavi poteze pridobile skoraj 11 odstotkov vrednosti, medtem ko so delnice družbe LVHM v torek zrasle za 5,4 odstotka.

Bernard Arnault je dejal, da predstavlja poteza "pomemben mejnik", ki poudarja zaupanje njegove družine v skupino LVMH. "Ustrezne transakcije bodo dovoljevale poenostavitev struktur, ki so jih trgi že dolgo zahtevali in krepitev LVHM oddelka mode in galanterije, po zaslugi nakupa znamke Christian Dior Couture, ki je ena od najbolj ikoničnih znamk na svetu," je dejal.

Christian Dior Couture, ki svoje izdelke skoraj izključno prodaja v 198 visoko cenovnih butikih, je lani ustvarila prihodke v višini 2 milijard evrov, medtem ko je dobiček dosegel 270 milijonov evrov.

Bernard Arnault ima po podatkih Forbsa trenutno v lasti za skoraj 47 milijard evrov premoženja. Poleg družb LVMH in Dior ima tako tudi lastniške deleže tudi v konkurenčni družbi Hermes in verigi supermarketov Carrefour.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce