Finančni trgi

Prispevki

Furs danes vrača dohodnino zavezancem iz prvega svežnja

Furs danes vrača dohodnino zavezancem iz prvega svežnja
May 28
07:15 2015

Finančna uprava RS (Furs) bo danes tistim zavezancem iz prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za lani, ki so med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine, preplačani znesek vrnila na bančne račune. Skupni znesek vračil znaša 59,3 milijona evrov.

Prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2014 je finančna uprava izdala konec marca, in sicer 507.053 zavezancem. Od teh je za nekaj manj kot polovico izračunala, da bodo del plačane dohodnine dobili vrnjeno.

Da morajo dohodnino doplačati, pa je pisalo na izračunih za 44,3 odstotka zavezancev iz prvega svežnja. Ti morajo zahtevani znesek poravnati najpozneje do ponedeljka, in sicer v skupnem znesku 38,4 milijona evrov. Izjema so zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev.

Preostalih 6,6 odstotka izračunov je bilo brez vračila ali doplačila dohodnine.

Zavezancev za dohodnino je v Sloveniji nekaj več kot milijon. Tisti, ki informativnega izračuna še niso prejeli, ga lahko pričakujejo že v prihodnjih dneh, saj Furs ta petek pošilja na pošto drugi sveženj izračunov.

Ne bodo pa informativnega izračuna dohodnine prejeli tisti, za katere na Fursu od izplačevalcev dohodkov niso prejeli podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 31. julija.

Vir: STA

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce