Finančni trgi

Prispevki

Furs danes vrača dohodnino zavezancem iz prvega svežnja

Furs danes vrača dohodnino zavezancem iz prvega svežnja
June 01
05:10 2017

Finančna uprava RS (Furs) bo danes tistim zavezancem iz prvega svežnja informativnih izračunov dohodnine za lani, ki so med letom plačali previsoko akontacijo dohodnine, preplačani znesek vrnila na bančne račune. Skupni znesek vračil znaša 61,7 milijona evrov.

Prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za leto 2016 je finančna uprava izdala konec marca, in sicer 947.550 zavezancem. Od teh je za 28,5 odstotka izračunala, da bodo del plačane dohodnine dobili vrnjeno. Povprečni znesek vračila je 228 evrov.

Transakcijski račun – koliko s.p.-jev uporablja le enega?

Da morajo dohodnino doplačati, pa je pisalo na izračunih za 27,2 odstotka zavezancev iz prvega svežnja. Ti morajo zahtevani znesek poravnati najpozneje do petka, in sicer v skupnem znesku 46,6 milijona evrov. Izjema so zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, saj ta zadrži izvršitev.

Preostalih 44,3 odstotka izračunov je bilo brez vračila ali doplačila dohodnine.

Medtem je finančna uprava v sredo na pošto odpremila tudi že drugi paket informativnih izračunov dohodnine za lani.

Ne bodo pa informativnega izračuna dohodnine prejeli tisti, za katere na Fursu od izplačevalcev dohodkov niso prejeli podatkov o odmeri dohodnine. V tem primeru morajo napoved vložiti sami, in sicer v času od 15. junija do 1. avgusta.

Vir: STA

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce