Finančni trgi

Prispevki

General Motors objavil boljšo napoved poslovanja

General Motors objavil boljšo napoved poslovanja
January 14
08:11 2016

Delnice avtomobilskega velikana General Motors (GM), so včeraj pridobile na vrednosti, potem ko je družba sporočila, da bo poslovala bolje in
bo več denarja namenila izplačilu dividend za delničarje.

Delnice največjega ameriškega izdelovalca avtomobilov so potem ko so pri družbi dvignili oceno dobička na delnico na 25 centov, pridobile 0,6 odstotka vrednosti. GM načrtuje tudi 80 odstotno povečanje programa odkupa lastnih delnic, na več kot 8 milijard evrov, rok odkupa pa so podaljšali vse do konca leta 2017.

Hyundai in Kia sta zgrešila prodajne cilje za leto 2015

Skupaj nameravajo delničarjem do konca leta 2017 izplačati več kot 14,5 milijarde evrov.

Izršna direktorica družbe, Mary Barra je dejala: "Naredili smo velik napredek pri izvrševanju našega strateškega načrta, rezultati pa se kažejo v boljšem poslovanju družbe."

Ford je z poslovanjem razočaral

Delnice drugega ameriškega avtomobilskega velika Forda, so izgubile več kot 3,5 odstotkov vrednosti, potem ko so sporočili, da bi lahko ustvarjene prodajne marže v ZDA dosegle plato v višini 9,5 odstotka.

V torek so pri Fordu sporočili, da bodo izplačali posebno milijardo dolarjev vredno dividendo, dobiček pred obdavčitvijo pa naj bi v letu 2015 dosegel med 9,2 in 10,1 milijarde evrov.

A te številke niso dosegle pričakovanj analitikov. "Njihova napoved je v skladu oziroma pod tistim kar je bilo pričakovano,"je dejal Matthew Stover iz družbe Susquehanna Financial.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce