Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Google skrbijo sankcije proti Huaweiju

Google skrbijo sankcije proti Huaweiju
June 07
05:34 2019

Google je ameriško administracijo opozoril, da bo v primeru popolne prepovedi izdelkov podjetja Huawei Technologies, lahko ogrožena nacionalna varnost, so poročali pri časopisu Financial Times. Poteza Googla prihaja v času, ko sta dve največji gospodarstvi sveta udeleženi v trgovinski vojni, ki je posledica kitajskih nepoštenih trgovinskih praks.

Čeprav naj bi sankcije kratkoročno škodovale družbi Huawei pa strokovnjaki iz industrije trdijo, da bi lahko družbo in tudi druga kitajska podjetja prisilile k razvoju domače tehnologije, ki bi dolgoročno škodila prevladi ameriških podjetij, kot je Google.

Samsung zmanjšuje proizvodnjo telefonov v svojih kitajskih obratih

Pri Googlu so zlasti zaskrbljeni, da na Huaweijevih pametnih telefonih ne bo več mogoče posodabljati operacijskega sistema Android, kar naj bi kitajsko družbo spodbudilo, da razvije lastno različico programske opreme.

Velikan spletnega iskanja trdi, da bi bila spremenjena različica Androida, ki bi jo izdelal Huawei bolj dovzetna za hekerske napade, je še poročal časopis.

Ameriška administracija je Huawei maja dodala na svoj črni seznam pravnih oseb. S to potezo je bil Huawei in 68 z njim povezanih družb v več kot 20 državah sveta postavljeno na tako imenovani seznam entitet ameriškega ministrstva za trgovino.

Google in ministrstvo za trgovino sicer poročanja še nista komentirala.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce