Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Google v preiskavi zaradi kršenja protimonopolne zakonodaje

Google v preiskavi zaradi kršenja protimonopolne zakonodaje
October 23
07:03 2019

Po besedah virov naj bi se ameriški državni tožilci naslednji mesec srečali v Koloradu, kjer naj bi razpravljali o tem ali bodo začeli z preiskovanjem Googlovih poslovnih praks, ki kršijo protimonopolno zakonodajo. Sestanek, ki je načrtovan za 11. november bi bil podoben srečanju v New Yorku ta teden, kjer so zvezni uradniki iz pravosodnega ministrstva in zvezne trgovinske komisije razpravljali o svoji preiskavi družbe Facebook.

Drugi vir je dejal, da se bo omenjeno srečanje dotaknilo organizacijskih vprašanj in bo verjetno eden od dolge serije sestankov, na katerih bodo razpravljali o preiskavi.

Japonski izvoz se je septembra znižal še deseti mesec zapored

Zdi se, da je preiskava Googla že dobro v teku, saj so iz Teksasa iskalnemu velikanu poslali sodni poziv, v katerem jih zaprošajo za informacije o svojem oglaševalskem poslovanju. Google je od začetka tega meseca te podatke začel pošiljati tožilcem.

Preiskava v katero so vključeni vsi zvezni državni tožilci razen Alabame in Kalifornije, si prizadevajo dobiti vpogled v nepregledne posle spletnega oglaševanja, kjer je Google dominanten igralec.

Google, ki zadeve ni želel komentirati, ponuja brezplačni iskalnik, e-pošto in druge storitve, a veliko večino denarja ustvari s prihodki od oglaševanja. Družba je sicer pred tem dejala, da sodeluje z zveznimi regulatorji in državno preiskavo.

Google se sicer sooča z dvema večjima preiskavama - preiskavo ameriškega pravosodnega ministrstva in preiskavo odbora za pravosodje hiše predstavnikov - oba sicer že preverjata poslovanje internetnega velikana.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce