Finančni trgi

Prispevki

Google za stavbo v New Yorku odštel dve milijardi dolarjev

Google za stavbo v New Yorku odštel dve milijardi dolarjev
December 27
08:22 2010

Ameriški spletni velikan Google je kupil 18-nadstropno poslopje v New Yorku, v katerem dela več kot 2000 zaposlenih, ki jih ima v tem mestu.

V Googlu cene niso razkrili, po pisanju ameriških medijev pa naj bi jih nakup po obdavčitvi in drugih pristojbinah stal okrog dve milijardi dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Google se je sicer v kupljeno stavbo, ki velja za eno največjih poslovnih stavb na Manhattnu in v kateri gosti še nekaj drugih podjetij, preselil leta 2006, po stalni širitvi, za katero kaže, da še ni končana, pa se je odločil za njen nakup. Kupil jo je od družb Taconic Investment Partners in Jamestown Properties ter sklada New York State Common Retirement Fund.

Google, katerega sedež je sicer v mestu Mountain View v Silicijevi dolini, je svojo pot v New Yorku začel leta 2000 z enim prodajnikom, zdaj pa v tem mestu zaposluje več kot 2000 ljudi, ki se ukvarjajo z različnimi projekti, od prodaje do inženiringa.

Vir: STA

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce