Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Hermes poroča o rekordnih letnih dobičkih

Hermes poroča o rekordnih letnih dobičkih
March 23
08:04 2017

Izdelovalec luksuznega blaga, skupina Hermes je poročala, da so v lanskem letu ustvarili rekordne dobičke, k čemur je najbolj pripomogla odlična prodaja ženskih torbic. Francoska družba, ki je najbolj znana po pregrešno dragih ženskih torbicah in svilenih rutah je objavila, da so lani dosegli 13 odstotno rast dobička, ki je dosegel 1,1 milijarde evrov.

Glavni izvršni direktor družbe Axel Dumas je dejal, da je Hermes lani posloval bolje od pričakovanj, zaradi česar v leto 2017 vstopa na "trdni podlagi".

Vseeno pa je dejal, da ostajajo pri družbi zaradi "negotovega okolja" previdni. Rezultati namigujejo na širše okrevanje na trgu luksuznih izdelkov. Tako je njihov glavni francoski tekmec družba LVMH prejšnji mesec poročala o rekordnih prihodkih od prodaje.

Zlato

Pri Hermesu so dejali, da je pordaja usnjenih izdelkov in sedel, ki predstavljajo polovico njihove prodaje narasla za 14 odstotkov, pri čemur se je najbolj povečala prodaja ženskih torbic. Prodaja tekstilnih izdelkov, ki je bila v začetku lanskega leta zaradi terorističnih napadov islamskih skrajnežev v Parizu, prizadeta v Evropi in upočasnitev prodaje na Kitajskem se je proti koncu leta povečevala. Vseeno so zabeležili 1 odstoten padec prodaje.

Na drugi strani je prodaja parfumom narasla za 9 odstotkov, k čemur je najbolj pripomogla predstavitev novih dišav. Na drugi strani se je za 3 odstotke zmanjšala prodaja ročnih ur, ki jo je "kaznoval še vedno zahteven trg" in visok primerjalni nivo ob koncu leta.

Pri družbi so dejali, da bodo nadaljevali z svojo dolgoročno razvojno strategijo.

"V srednjeročnem obdobju, kljub rastočim gospodarskim, geopolitičnim in denarnim negotovostim po vsem svetu, skupina še naprej potrjuje zavezanost ambicioznim ciljem stopnje rasti prihodkov, ob upoštevanju stalnih sprememb deviznih tečajev," so še dodali.

Po objavi poslovnih rezultatov je vrednost delnic družbe padla za 2,45 evra na 426 evrov, vseeno pa so delnice družbe v zadnjem letu pridobile več kot tretjino vrednosti.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce