Finančni trgi

Prispevki

HILDA TOVŠAK: Trgovanje s pomočjo podkupovanja

HILDA TOVŠAK: Trgovanje s pomočjo podkupovanja
March 01
10:16 2013

Nočna mora tujih delavcev Hilda Tovšak je tokrat v krempljih policije zaradi trgovanja z delavci. Neuradno sporno trgovanje ni povezano z Vegradom, temveč z njeno samostojno poslovno potjo v družinskem podjetju.

Padla gradbena baronica Hilda Tovšak je bila včeraj ponovno v soju žarometov, ki so »osvetljevali« 34 hišnih preiskav zaradi domnevnega podkupovanja, in v primežu preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Presenetljivo tokrat ni šlo za še eno preiskavo številnih nepravilnosti v propadlem Vegradu, temveč se včerajšnje aretacije nanašajo na samostojno poslovno pot Tovšakove v družinskem podjetju Slavc, d. o. o., prek katerega naj bi Tovšakova v Slovenijo »uvažala« tuje delavce (najprej s Poljske, nato iz Srbije) za Alstom oziroma za gradnjo TEŠ 6.

Trgovanje s pomočjo podkupovanja

Po neuradnih podatkih naj bi Tovšakova, ki so jo policisti včeraj pridržali, s podjetjem Slavc in še nekaterimi pajdaši prevzela logistiko novačenja, prevoza in nastanitve tujih delavcev, za to pa naj bi nato prejela plačilo oziroma provizije. Takšna dejavnost sama po sebi niti ni sporna, vendar policisti sumijo, da so Tovšakova in njeni pajdaši posel nelegalno prikrojili v svoj (še večji) prid. Prihajalo naj bi namreč do razlik med dejanskimi in prikazanimi stroški omenjene logistike, razlike pa naj bi končale v žepu Tovšakove in pajdašev, ki naj bi si izmenjevali nekakšne provizije – oziroma pravzaprav podkupnine.

Podjetja, ki državi dolgujejo največ!

Policisti so bili včeraj še zelo skopi s podatki o preiskavi. Potrdili so, da je 88 preiskovalcev NPU, kriminalistov in policistov včeraj odvzelo prostost devetim osumljencem z območja Celja, Novega mesta in Ljubljane in enemu tujcu, ter opravili 34 hišnih preiskav. »Aktivnosti so zaključek prve faze policijske preiskave, v okviru katere preiskovalci NPU preiskujejo sume kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril,« so včeraj pojasnili na generalni policijski upravi.

Več na Dnevnik.si

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce