Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

HSBC je v polletju zabeležila 5 odstotno rast dobička

HSBC je v polletju zabeležila 5 odstotno rast dobička
July 31
06:33 2017

Banka HSBC je poročala o 5 odstotni rasti dobička v prvi polovici letošnjega leta. Največja evropska banka je tako sporočila, da so v prvem polletju dosegli za 8,7 milijarde evrov dobička pred obdavčitvijo. Kot je bilo na splošno pričakovano je banka hkrati napovedala tudi odkup delnic v višini do 2 milijardi dolarjev, kar naj bi po pričakovanju strokovnjakov opravili do konca letošnjega leta.

Vrednost delnic banke se je v zadnjem letu povečevala, k čemur je najbolj pripomogla nizka vrednost britanskega funta, ki je povečevala dobičke ustvarjene v tujini, ko so bili vrnjeni nazaj v Veliko Britanijo, kjer ima banka svoj sedež.

Dobički banke Morgan Stanley so zrasli za 11 odstotkov

Od finančne krize v letu 2008 je HSBC odpuščala zaposlene in prodajala svoja sredstva, s čimer so želeli skupino narediti bolj donosno, medtem ko so svojim delničarjem še naprej izplačevali dividende.

"V zadnjih 12 mesecih smo izplačali več dividend kot katerakoli evropska ali ameriška banka in našim delničarjem pred odkupov delnic vrnili več kot 3 milijarde evrov," je dejal izvršni direktor banke Stuart Gulliver.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles