Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

HTC bo odpustil četrtino svoje globalne delovne sile

HTC bo odpustil četrtino svoje globalne delovne sile
July 03
05:48 2018

Proizvajalec pametnih telefonov HTC naj bi v Tajvanu odpustil 1500 zaposlenih, oziroma približno četrtino svoje svetovne delovne sile. Zmanjševanje števila delovnih mest je del "prerazporeditve virov" v organizaciji, so sporočili iz družbe. Tajvanska družba sicer preživlja težke čase, pri konkuriranju z tekmeci, kot sta Apple in Samsung.

Zmanjšanje števila delovnih mest je tako najnovejši znak, da se HTC, ki je bil nekoč eden od glavnih igralcev na trgu pametnih telefonov, v tej zelo konkurenčni industriji sedaj trudi obstati nad gladino.

Apple in Samsung sta le končala svoj sedem let trajajoči pravni spor

"Današnje zmanjšanje delovne sile, ki jo je napovedal HTC, je odločilen korak pri prerazporeditvi virov v organizaciji in bo omogočal bolj prilagodljivo upravljanje poslovanja," so v izjavi zapisali pri družbi.

HTC in Google Alphabet sta lani dosegla sporazum v višini 1,1 milijarde dolarjev, kar je bila poteza, ki so jo mnogi videli kot dejstvo, da pri HTC-ju potrebujejo dodaten denar, za nadaljevanje poslovanja.

V skladu z dogovorom je polovica HTC-jevega raziskovalnega in razvojnega moštva za pametne telefone - približno 2000 ljudi - odšla v Google. HTC izdeluje Googlove pametne telefone, Pixel in Pixel XL.

Družba je sicer v aprilu poročala o letnem padcu prodaje v višini 55,5 odstotka.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce