Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

HTC v prvem četrtletju z strmim padcem prodaje in izgubo

HTC v prvem četrtletju z strmim padcem prodaje in izgubo
May 10
06:22 2016

Oster padec prodaje, je tajvanskega izdelovalca mobilnih telefonov HTC, v letošnjem prvem četrtletju potisnil v poslovanje z izgubo.

Prihodki so se v prvem trimesečju glede na enako lansko obdobje znižali za 64 odstotkov na 400 milijonov evrov, neto izguba pa je dosegla 70 milijonov evrov. Družba se v zadnjih letih le še s težavo bori proti tekmecem na trgu, kot sta Samsung in Apple. Vse svoje upe v oživitev poslovanja tako polagajo v novi model pametnih telefonov HTC 10 in čelade za ustvarjanje navidezne resničnosti Vive.

Delnice HTC-ja so zaradi padca vrednosti izpadle iz glavnega tajvanskega borznega indeksa

"Medijska pozornost in pozornost potrošnikov okrog HTC-ja, vključno z zelo pričakovano začetno prodajo novega vodilnega telefona in sistema Vive za ustvarjanje navidezne resničnosti, jasno kažeta na našo vodilno vlogo pri inovacijah, ter ponujata veliko spodbudo za blagovno znamko HTC," je v izjavi zapisala predsednica in izvršna direktorica družbe Cher Wang.

Glavni finančnik družbe Čialin Čang je izrazil upanje, da bo oddelek za izdelavo pametnih telefonov do letošnjega tretjega četrtletja posloval z dobičkom.

Pametni telefon HTC 10, ki ima vgrajeno "ultraselfie" sprednjo kamero, katere namen je zmanjševanje tveganja zamegljenih posnetkov in naglavni sistem Vive sta na trg prišla v aprilu, njuna prodaja pa v podatkih za zadnje četrtletje še ni zajeta.

Uspeh teh dveh izdelkov bo tako močno vplival na nadlajni uspeh družbe je dejal analitik Ben Wood iz družbe CCS Insight.

"Naslednje četrtletje bo ključnega pomena, saj bomo videli učinek novih izdelkov. Družba bo tako morala za znake napredka, zares trdo delati," je dejal. "Kombinacija zares velikega uspeha Appla in odločnosti Samsunga, da preseže vse svoje tekmece, so postavile HTC v zelo negotov položaj."

Pet let nazaj je bila družba HTC četrti največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu z 9 odstotnim tržnim deležem. A do lanskega leta je družba padla na 17 mesto, njihov tržni delež pa se je znižal na zgolj 1 odstotek.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce