Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Huawei letos še ne bo postal največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu

Huawei letos še ne bo postal največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu
June 11
06:02 2019

Kitajski Huawei bo potreboval več časa za dosego svojega cilja postati največji svetovni proizvajalec pametnih telefonov, ki so ga najprej želeli doseči v zadnjem četrtletju letošnjega leta, je v torek sporočil visok predstavnik podjetja.

"V četrtem trimesečju bi postali največji, zdaj pa menimo, da bi lahko ta proces trajal dlje," je dejal Šao Jang, strateški uradnik pri Huawei Consumer Business Group, ne da bi bi pri tem pojasnil razloge za te spremembe. Huawei trenutno prodaja med 500,000 in 600,000 pametnih telefonov na dan, je dejal med svojim govorom na tehnološki razstavi CES Asia v Šanghaju.

FT Quant brez vstopnih stroškov do konca meseca junija

Komentarji prihajajo potem, ko so ZDA Huawei prejšnji mesec postavile na črno listo družb, ki ameriškim družbam preprečuje poslovanje brez vladne odobritve, na podlagi varnostnih razlogov, zaradi česar so nekatere svetovne tehnološke družbe že prekinile vezi z največjim proizvajalcem telekomunikacijske opreme na svetu.

Družba je v januarju dejala, da bo letos postala največja proizvajalka pametnih telefonov na svetu, tudi brez ameriškega trga. V drugem četrtletju je bila družba za korejskim Samsungom drugi največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu.

Analitiki ocenjujejo, da bi lahko nedavne sankcije ZDA število pošiljk Huaweijevih telefonov letos znižale za do skoraj 25 odstotkov in povzročile umik Huaweijevih telefonov iz čezmorskih trgov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce