Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

IBM objavil dobro poslovanje oddelka za računalništvo v oblaku

IBM objavil dobro poslovanje oddelka za računalništvo v oblaku
October 20
05:55 2020

IBM je v ponedeljek presegel ocene analitikov iz wall Streeta glede četrtletnih prihodkov, kar je posledica povečanega povpraševanja po storitvah računalništva v oblaku, kar je del poslovanja, ki se bo v prihodnosti odcepil od osnovnega poslovanja družbe.

Delnice družbe so kljub temu izgubile 3 odstotke vrednosti, saj se je družba izognila napovedim za tekoče četrtletje, pri čemer so kot razlog navedli negotovost glede okrevanja svetovnega gospodarstva zaradi pandemije kitajskega virusa.

"Kratkoročne prednostne naloge strank še naprej vključujejo operativno stabilnost, fleksibilnost in ohranjanje denarja, kar daje prednost operativnim odhodkom pred kapitalskim odhodkom," je dejal glavni finančni uradnik družbe James Kavanaugh.

Razpoloženje na globalnih trgih še naprej kvari koronavirus

"To se odraža v nekaterih zamudah pri projektih in odlogih nakupov."

Prihodki iz poslovanja računalništva v oblaku, ki ga je prej vodil izvršni direktor družbe Arvind Krishna, so se v tretjem četrtletju povečali za 19 odstotkov na 6 milijard dolarjev, kar je pomagalo izravnati šibkosti v drugih poslovnih enotah družbe.

Spodbuda iz strani računalništva v oblaku, je še dodatno poudarila usmeritev pozornosti IBM-a v poslovanje oddelkov za računalništvo v oblaku in umetno ineteligenco, kjer je možnost visokih marž velika. Oba oddelka sta bila odgovorna za več kot polovico ponavljujočih se prihodkov, zaradi česar jih bodo ločili od osnovnega poslovanja infrastrukturnih storitev.

"Stranke še naprej usklajujejo kratkoročne izzive in priložnosti za preobrazbo... Več mojih pogovorov z izvršnimi direktorji, se vrti okrog tega kako lahko postanejo digitalna podjetja," je na konferenčnem klicu po objavi zaslužkov, dejal izvršni direktor Krishna.

Skupni prihodki družbe so se v četrtletju znižali za 2,6 odstotka na 17,56 milijarde dolarjev, a so vseeno presegli napovedi analitikov, ki so povprečno napovedovali prihodke v višini 17,54 milijarde dolarjev.

Brez vpliva valut in odprodaje poslovanja, se je prodaja v obdobju znižala za 3,1 odstotka.

Globalni segment tehnoloških storitev, ki je IBM-ova največja poslovna enota in skrbi za nekatere največje podatkovne centre na svetu, je objavila 4 odstotni padec prihodkov, ki so dosegli 6,5 milijarde dolarjev. Brez imovine je družba v četrtletju zaslužila 2,58 dolarja na delnico, kar je bilo v skladu z ocenami analitikov.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles