Finančni trgi

Prispevki

Ivan Zidar na ruševinah in na račun starega gradi novi SCT

Ivan Zidar na ruševinah in na račun starega gradi novi SCT
January 26
10:09 2011

Največji lastnik in dolgoletni prvi mož SCT Ivan Zidar je v predlogu za prisilno poravnavo največjega slovenskega gradbenega podjetja, ki ga je pred dnevi vložil na sodišče, dokončno razkril, da namerava reševanje krovne družbe SCT, d. d., prepustiti upnikom z državnimi bankami na čelu, sam pa vsaj del poslov peljati naprej prek novoustanovljenega podjetja SCT Skupina.


Tega je Zidar, kot je razvidno iz dokumentacije za prisilno poravnavo, ustanovil konec lanskega leta, vanj pa že vključil nekatere zdrave dele dosedanjega SCT, d. d. V osnovni kapital novega podjetja SCT Skupina je namreč kot stvarni vložek prenesel deleža v podjetjih SCT Stanovanjski inženiring in Tovarna asfalta Črnuče.

S tem je lastnica obeh podjetij, družba SCT Naložbe, ki je v lasti SCT, postala 49,7-od stotna lastnica SCT Skupine.

Več na dnevnik.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce