Finančni trgi

Prispevki

Ivan Zidar: ‘Podizvajalci so bogateli na račun SCT, zdaj pa cvilijo!’

Ivan Zidar: ‘Podizvajalci so bogateli na račun SCT, zdaj pa cvilijo!’
October 08
07:12 2010

 

Posli v Libiji naj bi bili za SCT zaradi vse slabšega finančnega stanja gradbinca vitalnega pomena. Iz konsolidiranih računovodskih izkazov Skupine SCT holding za lani je razvidno, da je imela skupina konec leta 2009 dobrih 380 milijonov evrov sredstev in slabih 53 milijonov evrov celotnega kapitala. Do bank je imela skupina konec leta 2009 približno 104 milijone evrov obveznosti, od tega okoli 49 milijonov evrov kratkoročnih. V primerjavi s koncem leta 2008 so se obveznosti skupine do bank povečale za okoli 10 milijonov evrov. Poslovne obveznosti skupine do dobaviteljev so konec leta 2009 dosegale slabih 170 milijonov evrov.

Cegli za vratom gradbenikov

Kakšne so trenutno bilance SCT, ni znano, saj v družbi podatkov ne razkrivajo. Je pa zgovorno dejstvo, da v SID banki od gradbinca pričakujejo dokapitalizacijo. Da finančno stanje ni rožnato, posredno potrjujejo tudi izjave največjega lastnika SCT Ivana Zidarja, ki nam je v telefonskem pogovoru dejal, da "se mučim, da dobimo posle v tujini. Kaj bomo sicer drugo leto delali, ko pa v Sloveniji ni nobenih investicij?" Poudarja še, da so v škripcih vsi gradbinci in tudi celotna Slovenija, da pa SCT nikakor ni v finančnih težavah, ki bi zahtevale prisilno poravnavo. "To prvič slišim od vas," je dejal Zidar.

Več na dnevnik.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce