Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Izvršna direktorica Yahooja Marissa Mayer, bi lahko prejela 23 milijonov dolarjev odpravnine

Izvršna direktorica Yahooja Marissa Mayer, bi lahko prejela 23 milijonov dolarjev odpravnine
March 15
07:07 2017

Izvršna direktorica družbe Yahoo, Marrisa Mayer bi lahko v primeru, da bo izgubila službo v okviru prevzema iz strani družbe Verizon, prejela 23 milijonov dolarjev izplačila. Prodaja osrednjega internetnega poslovanja družbe Yahoo Verizonu je bila odložena potem, ko so pri Yahooju utrpeli dve obsežni kršitvi varnosti podatkov, naj bi se dokončno realizirala pozneje v letošnjem letu.

Evropska komisija odločno zagovarja odločitev glede Irske in Appla

Po koncu prevzema, naj bi kar je ostalo od družbe vodil Thomas McInerney. To dejstvo pa bi lahko s seboj potegnilo odpravnino za Mayerjevo, ki je sestavljena iz 3 milijonov dolarjev v gotovini, preostali znesek pa bo izplačan v delnicah družbe.

Mayerjeva je upravičena do plačila "zlatega padala", v primeru, če bi jo pri Yahooju odpustili brez krivdnih razlogov. Ko je bila lani objavljena prevzemna ponudba je sicer dejala: "Kar se tiče mene osebno, nameravam ostati v družbi. Zame je pomembno, da vidim naslednje poglavje v zgodbi Yahooja."

Thomas McInerney bo vodil finančni holding družbe, ki ostaja samostojen in nosi začasno ime Altbaba.

Cena prodaje družbe je bila prejšnji mesec zaradi posledice kibernetskih napadov, ki jih je utrpel Yahoo znižana za 350 milijonov dolarjev na 4,48 milijarde dolarjev. Hkrati pa čaka družbo še tožba povezana z kršitvami zasebnosti.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce